GENSEK FSS OTKRIVA ZA SRPSKI TELEGRAF: Klubovima stiže 6,4 miliona evra!

Autor:

Sport

17.03.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal u odabranom društvu.

GENSEK FSS OTKRIVA ZA SRPSKI TELEGRAF: Klubovima stiže 6,4 miliona evra!

Foto: fss.rs

Na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije saopšteno je da je sponzorski pul pojačan moćnom kompanijom "IMG arena", koja će u narednih pet godina uložiti minimum 6,4 miliona evra. Detalje ove ekskluzivne saradnje, za koju je ponajviše zaslužno aktuelno rukovodstvo kuće fudbala i evidentan porast regularnosti domaćeg takmičenja, u razgovoru za Srpski telegraf otkriva Jovan Šurbatović, generalni selektor FSS.

U pitanju je kompanija koja otkupljuje ekskluzivna prava na DATA podatke iz takmičenja u cilju zadovoljavanja tržišta klađenja.

- Mi smo, kao nosioci prava, zajedno sa Zajednicom Superlige i Prve lige Srbije, potpisali ugovor s kompanijom koja je najveća u svojoj oblasti delovanja na svetu. Prodali smo ekskluzivna prava za mečeve prve i druge lige, odnosno kupa Srbije. Dosad smo za to dobijali simbolične iznose. Sada zagarantovan minimalan prihod iznosi 6,4 miliona evra i on će biti rastući. Dakle, prihod između prve i poslednje godine ugovora biće skoro dupliran. Sav novac ide Zajednici Superlige, to jest klubovima, a savez neće zadržati ni evro pošto je naš interes da značajno osnažimo budžete klubova sigurnim prihodima s domaćeg i međunarodnog tržišta. Ono što posebno raduje jeste da smo postali interesantni najvećim sponzorima s međunarodnog tržišta - poručuje Šurbatović za naš list.

Republika

Foto: FSS

Jovan Šurbatović

Ali to nije sve.

- Ovo je veliko priznanje za rukovodstvo FSS jer, kada se liga igra pošteno i regularno, dolaze nam veliki sponzori i prihodi iz inostranstva. Ljudi to prepoznaju. Trenutno pregovaramo s velikim kompanijama vezano za novo naslovno sponzorstvo Superlige pošto ugovor s "Linglongom" ističe krajem ove sezone. Ono što mogu da kažem jeste da će ugovor biti vredniji od ovog poslednjeg - dodao je Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading