SMRDI NA RUSIJU: Nova saznanja u vezi trovanja Romana Abramoviča! Da li je sada sve postalo jasno?

Autor:

Sport

29.03.2022

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo polemike tokom jučerašnjeg dana pokrenula je informacija u vezi navodnog trovanja Romana Abramoviča.

SMRDI NA RUSIJU: Nova saznanja u vezi trovanja Romana Abramoviča! Da li je sada sve postalo jasno?

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Prve informacije govorile su da je ruski oligarh Roman Abramovič otrovan, da bi kasnije neimenovani američki izvori tvrdili da do toga ipak nije došlo.

Međutim, kako prenosi istraživački portal "Belingket", nedvosmisleno je reč o trovanju, samo da nije jasno konkretno čime, ali se sumnja da su u pitanju organofosfati.

Šta su organofosfati?

To su hemikalije koje se koriste kao pesticidi, a u nervne agense prenamenjeni su tokom Drugog svetskog rata. Deluju tako da ometaju proizvodnju enzima acetilkolinesteraze, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje nervnih stanica. To dovodi do toga da signali ne mogu da se prenose po celom telu, što rezultira sveprisutnim poremećajem i stresom, a ako je doza dovoljno velika, može da prouzrokuje i smrt.

Povodom svega, za britanski "Telegraf" govorio je i pukovnik Hamiš de Breton Gordon, koji je izjavio:

- Izgleda da je korišćen organofosfat, koji je zapravo nervni agens. To je modus operandi vrlo sličan operacijama koj e us primenjivale Obaveštajne službe Rusije protiv Aleksandra Litvinjenka i Sergeja Skripalja, kao i operacijama Savezne bezbednosne službe Ruske Federacije protiv Alekseja Navaljnog. "Smrdi" na Rusiju, ali moraćemo da pričekamo i vidimo da li će se pojaviti ikakav medicinski karton.

Svakako ostaje da se vidi šta je na kraju istina u celokupnom ovom slučaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Sneza

29.03.2022 15:43

Koliko je Zapad perfidan, zao, kriminogen, a vi stalno napadate Rusiju.Samo zahvaljujuci njoj i Putinu imamo iole deo slobodnog sveta.