ORLOVIMA SE OTVARA ŠANSA: Srbija u DRUGOM ŠEŠIRU na žrebu za Mundijal?

Autor:

Sport

26.03.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije se među prvima kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Kataru, a spisak učesnika se polako popunjava.

ORLOVIMA SE OTVARA ŠANSA: Srbija u DRUGOM ŠEŠIRU na žrebu za Mundijal?

Foto: Starsport

Orlovi će imena protivnika na Mundijalu saznati 1. aprila, kada će biti održan žreb, a do pre nekoliko dana je maltene sigurno bilo da će izabranici Dragana Stojkovića Piksija biti u trećem šeširu.

Ipak, poslednji rezultati kvalifikacija otvaraju šansu Orlovima da se nađu u drugom.

Kao što možete videti u objavi iznad, Srbija je trenutno tek peta reprezentacija u trećem šeširu, ali bi pobedom nad Danskom u utorak mogla da preskoči Iran i Japan na FIFA rang listi, pa bi joj bilo potrebno da tri od pet bolje plasiranih reprezentacija koje još nisu obezbedile plasman, to i ne učine.

Da krenemo od najtežeg scenarija, to je onaj iz američkih kvalifikacija u kom samo teorija može da izbaci Meksiko i SAD sa Mundijala. Oba tima imaju po 22 boda, tri više od Kostarike koja drži mesto koje vodi u baraž i četiri više od Paname koja je prva ispod crte, a do kraja kvalifikacija je ostalo još samo dva kola.

Republika

Foto: Starsport

Orlovi se i dalje nadaju drugom šeširu

Prema tome, Orlovi će se okrenuti baražima u Evropi i Africi, gde igraju tri preostale bolje rangirane reprezentacije od Srbije.

Za početak, finale evropskih kvalifikacija u utorak igraju Portugal - Severna Makedonija i Poljska - Švedska. Da bi se Srbija našla u drugom šeširu, ukoliko se ne desi čudo u Severnoj i Centralnoj Americi, u tim mečevima moraju da pobede Makedonci i Poljaci.

Na kraju, najbliži da pomognu Orlovima su Egićani, koji u afričkom baražu igraju protiv Senegala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mohamed Salah i Sadio Mane u duelu

Za razliku od Evrope, Afrikanci u baražu igraju dvomeč, a prvi duel ovih selekcija pripao je Egiptu koji je na svom terenu slavio sa 1:0, pa revanš koji se u Selegalu igra u četvrtak čeka sa prednošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading