DOBRO PROTRLJAJTE OČI: Sudar evropskih fudbalskih titana u Srbiji, za sve je kriva Crvena zvezda! (FOTO)

Autor:

Sport

25.03.2022

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko članovi engleske Premijer lige svoje pojedine susrete odigravaju van teritorije kolevke fudbala.

DOBRO PROTRLJAJTE OČI: Sudar evropskih fudbalskih titana u Srbiji, za sve je kriva Crvena zvezda! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Vezista Mančester junajteda Nemanja Matić

Do sada, Srbija nije ni pomišljala da bi nešto takvo moglo da se odigra na njenoj teritoriji, ali i to se iznenada promenilo zahvaljujući dvojici nekadašnjih/sadašnjih asova srpskog fudbala i velikih navijača Crvene zvezde.

Naime, Kolubarski okrug, preciznije, grad Ub, bio je poprište jednog od najvećih evropskih fudbalskih derbija. U pitanju su engleski Premijer ligaši Arsenal i Mančester junajted.

Na žalost svih ljubitelja fudbala u Srbiji, nije bio, niti će biti odigran meč ovih dveju ekipa, već je Ub bio domaćin jednom navijaču londonskog Arsenala, legendardnom Dušanu Duletu Saviću i aktuelnom članu Mančeter junajteda, Nemanji Matiću. Takođe treba napomenuti da njih dvojicu spaja i ljubav prema Crvenoj zvezdi.

Inače obojica fudbalskih asova su rođena na Ubu.

Dule Savić nikada nije nastupao u dresu „Tobdžija“, ali ga legendarni stadion „Hajberi“ dobro pamti. U sezoni 1978/79, kada su crveno-beli stigli do finala Kupa UEFA, u osmini finala ovog takmičenja Crvena zvezda je eliminisala ekipu Arsenala, a jedan od najzaslužnijih bio je upravo Dule Savić koji je na legendarnom stadionu golom u samom finišu meča obezbedio klubu iz Ljutice Bogdana ukupni trijumf.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ub.09 (@ub.09)

 

Sa druge strane, Nemanja Matić je od 2017. godine član Mančester junajteda, a u mlađim kategorijama bio je član Crvene zvezde, ali na žalost priliku u klubu koji nosi u srcu nije dobio...

Duel Arsenala i Mančester junajteda na srpski način...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading