STEPI O GODIŠNJICI STOJKOVIĆA NA KLUPI SRBIJE: Piksi "Orlovima" usadio POBEDNIČKI mentalitet!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

26.03.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Selektor na svakom meču ide na trijumf, to traži i od svojih igrača, kaže za Republiku.rs Dragoslav Stepanović

STEPI O GODIŠNJICI STOJKOVIĆA NA KLUPI SRBIJE: Piksi "Orlovima" usadio POBEDNIČKI mentalitet!

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Stepanović: Oduševio me je taktički momenat kod našeg tima, nisu jurili za loptom, već su držali svoje pozicije

Proletelo je godinu dana otkako je Dragan Stojković Piksi preuzeo kormilo reprezentacije Srbije, a pobednički mentalitet, koji je usadio "orlovima", oduševljava prekaljenog fudbalskog stručnjaka Dragoslava Stepanovića. Naime, Piksi u prethodnih 367 dana nije doživeo poraz u zvaničnom meču. Njegov bilans glasi devet pobeda, tri remija i jedan neuspeh, ali u prijateljskom duelu protiv Japana, uz gol-razliku 28:11.

ISKUŠENJA TEK SLEDE

- Kod Piksija me oduševljava to što na svakom meču ide na pobedu, pa čak i u Portugalu. Usadio je igračima takav mentalitet i to traži od njih. Uvek treba verovati da možeš da pobediš. Međutim, njegov zadatak je da na Svetskom prvenstvu nešto napravi. Čekamo taj Mundijal, pa ćemo onda doneti zaključak. Neće biti lako, Piksija očekuju veliki izazovi, to je takmičenje na kom moraš da se izboriš sa raznim stvarima i pritom napraviš rezultat. Ne bih prejudicirao ništa. Piksi takođe tako gleda na stvari, on ne hvali sebe - kaže Stepanović za naš list.

Između ostalog, pred nastupajuće Svetsko prvenstvo u Kataru, hrabri odnos "orlova" čak i na prijateljskim mečevima. Srbija je, naime, rutinski savladala Mađarsku u Budimpešti, a naredni test je protiv Danske u utorak.

- Oduševio me je taj neki taktički momenat kod našeg tima. Nisu jurili za loptom već su držali svoje pozicije. U prvom poluvremenu nismo imali mnogo prilika, to je bilo zagrevanje za nastavak. Pokazali smo im kako stoje stvari. Mađari su nam uvek bili neugodan rival. U drugom poluvremenu smo lako mogli da im damo još neki gol, a ona situacija s VAR je sramotna. Radujem se predstojećem meču s Dancima, koji će biti pravi rival da se odmere snage pred Mundijal - ističe Stepi.

NEMA MESTA EUFORIJI

Mada u narodu vlada euforija, naš sagovornik spušta loptu.

- Na mnogim takmičenjima nismo imali sreću na žrebu. Čekam prvo da izvučemo grupu, pa ću proceniti koji su nam dometi. Postavlja se pitanje ko će biti zdrav, a ko u formi. Ništa zapravo ne znamo. Eto, protiv Mađara su odsustvovala njih trojica-četvorica. Međutim, raduje me to što smo i sa nekim novim igračima održali rezultat i stvarali prilike za gol - zaključio je Stepanović.

PIKSIJEV UČINAK NA KLUPI SRBIJE

Srbija - Irska 3:2

Srbija - Portugal 2:2

Azerbejdžan - Srbija 1:2

Jamajka - Srbija 1:1

Japan - Srbija 1:0

Katar - Srbija 0:4

Srbija - Luksemburg 4:1

Irska - Srbija 1:1

Luksemburg - Srbija 0:1

Srbija - Azerbejdžan 3:1

Srbija - Katar 4:0

Portugal - Srbija 1:2

Mađarska - Srbija 0:1

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading