LAŽNA VEST O POGIBIJI BRATA: Potresna ISPOVEST Bojana Ostojića ŠOKIRALA je javnost!

Autor:

Sport

24.03.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štoper crno-belih se prisetio najtežih životnih momenata.

LAŽNA VEST O POGIBIJI BRATA: Potresna ISPOVEST Bojana Ostojića ŠOKIRALA je javnost!

Foto: Starsport

Miletić i Ostojić

Na današnji dan, pre tačno 23 godine, započeta je NATO agresija na SR Jugoslaviju, a potresnih scena iz tog perioda prisetio se defamzivac Partizana Bojan Ostojić.

Ostojić, tada 15-godišnjak, se seća svake bombe koja je proletela iznad aerodroma Ponikve, ali i lažne vesti o smrti njegovog starijeg brata Zorana.

- Ja sam najmlađi od petoro dece. Zoran, Zorica, Goran, pa sestra Gorica i ja. Za vreme bombardovanja bio sam u Sevojnu sa porodicom. Nismo očekivali da će biti toliko strašno, dok sa prozora nismo videli kako gađaju vojni aerodrom Ponikve udaljen 23 kilometara od Sevojna. Tada smo shvatili da je vrag odneo šalu, da je stvar ozbiljna i odlazili smo u sklonište. U skloništu smo provodili i dane i noći, sve do trenutka kada smo saznali da je moj najstariji brat Zoran, koji je u to vreme bio na ratištu na Kosmetu ranjen - prisetio se Ostojić, a zatim je dodao:

Kao danas se sećam datuma, 13. aprila 1999. godine. Dobijali smo razne informacije, od toga da nema nogu, pa do toga da je poginuo. Živeli smo u neizvesnosti sve dok ga nije njegova jedinica SAJ dovezla u Sevojno. Bogu hvala, bio je povređen samo u ruku, dok je njegov najbolji drug poginuo, a nekoliko ih je bilo takođe ranjeno. Kada je došao i rekao da više ne idemo u sklonište, već ostanemo kod kuće, za mene je kao dete tada rat prestao. Uz njega sam se osećao smireno i više nisam znao za strah - zaključio je Bojan Ostojić.

Podsetimo da je NATO agresija trajala 78 dana, a osudio ju je i vezista Mančester junajteda Nemanja Matić, putem društvenih mreža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading