HOĆE LI SE ISTORIJA PONOVITI? Do sada su se tri puta sastajali, vreme je da ZVEZDA trijumfuje! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.02.2022

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je odlučio. U osmini finala UEFA Lige Evrope Crvena zvezda će se sastati sa ekipom škotskog Rendžersa.

HOĆE LI SE ISTORIJA PONOVITI? Do sada su se tri puta sastajali, vreme je da ZVEZDA trijumfuje! (VIDEO)

Foto: Starsport

Istorija duela dve ekipe izuzetno je bogata. Dve ekipe su se do sada sastale tri puta, a svi mečevi odigrani su u okviru elitnog evropskog takmičenja, odnosno Kupa evropskih šampiona i Lige šampiona.

U sezoni 1964/65, Crvena zvezda i Rendžers morali su da odigraju čak tri susreta.

Dve ekipe su odmerile snage već u prvom kolu Kupa evropskih šampiona. Prvi meč odigran je u Glazgovu 2. septembra 1964. godine. Domaćin je pred više od 77.000 gledalaca ostvario trijumf rezultatom 3:1, a jedini pogodak za crveno-bele postigao je Bora Kostić u 54. minutu susreta. 

Sedam dana kasnije u Beogradu Crvena zvezda je golovima Prljinčevića, Kostića i Melića savladala škotskog šampiona rezultatom 3:1, pa je o putniku u narednu fazu morala da odlučuje majstorica.

Ovaj meč odigran je na "neutralnom" terenu u Londonu 4. novembra 1964. godine, a Škoti su ostvarili još jedan trijumf rezultatom 3:1 i plasirali se u narednu rundu KEŠ-a.

Priliku za osvetu Crvena zvezda je morala da čeka pune tri decenije. U dobro poznatoj sezoni 1990/91, kada se ekipa predvođena trenerom Ljupkom Petrovićem popela na krov Evrope, u 2. kolu ovog takmičenja, nakon eliminacije šampiona Švajcarske, Grashopersa, Zvezda je odmerila snage sa "Plavcima".

Prvi meč je odigran u Beogradu 24. oktobra 1990. godine. Preko 80.000 navijača na tribinama našeg najvećeg stadiona prostu su samleli protivnika koji je pu Škotske krenuo sa tri lopte u mreži. Golove su postigli Duško Radinović, Robert Prosinečki i Darko Pančev.

 

 

Revanš meč bio je puka formalnost. Četrnaest dana nakon meča u Beogradu, Zvezda je pogotkom Darka Pančeva stigla do remija 1:1 i nastavka pohoda ka trofeji.

 

 

Poslednji duel Crvene zvezde i Rendžersa odigran je u sezoni 2007/08. U 3. kvalifikacionoj rundi Lige šampiona, Rendžers je na svom terenu slavio golom Naćo Nova u poslednjim trenucima susreta, a revanš u Beogradu protekao je bez golova, pa su puleni tadašnjeg trenera Milorada Kosanovića evropski put nastavili u Ligi kupa UEFA.

 

 

 

 

Prema svemu navedenom, gledajući istorijski aspekt duela dve ekipe, došlo je vreme da Crvena zvezda bude usoešnija od kluba iz Glazgova. Da li će do toga i doći, pokazaće nam izabranici trenera Dejana Stankovića tokom marta 2022. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading