POKUŠAJ PREKRAJANJA ISTORIJE: U Humskoj već spremili ražanj, a zec je i dalje u šumi!

Autor:

Sport

19.02.2022

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana slavili su u Pragu u prvom susretu šesnaestine finala UEFA Lige konferencija rezultatom 1:0.

POKUŠAJ PREKRAJANJA ISTORIJE: U Humskoj već spremili ražanj, a zec je i dalje u šumi!

Foto: Starsport

Samo dan nakon ovog susreta, klub iz Humske se na društvenim mrežama pohvalio kako su oni jedini srpski fudbalski klub koji je od raspada SFR Jugoslavije slavio u jednom evropskom susretu koji je igran u prolećnom delu sezone.

Uz trijumf u Pragu, crno-beli su se prisetili pobede u sezoni 2004/05 kada su u Dnjepropetrovsku slavili protiv ukrajinskog Dnjepra rezultatom 1:0.

Međutim, postavlja se pitanje da li je to baš tako?

U sezoni 1991/92, Crvena zvezda je kao zvanični šampion Evrope učestvovala u tadašnjem Kupu evropskih šampiona koji se po prvi put igrao sa grupnom fazom takmičenja. Nakon dve uvodne runde, puleni tadašnjeg trenera Vladice Popovića u grupnoj fazi odmerili su snage sa italijanskom Sampdorijom, belgijskim Anderlehtom i Panatainaikosom iz Atine.

Upravo meč protiv "Zelenih" iz grčke prestonice, odigran je u prolećnom delu sezone, tj. 4. marta 1992. godine, a Crvena zvezda je golovima Darka Pančeva u 70. i 87. minutu susreta slavila rezultatom 2:0.

 

 

Podsećanja radi, tadašnji jugoslovenski šampion grupnu fazu takmičenja je okončao na drugoj poziciji iza ekipe iz Đenove koja je kao prvoplasirana otišla na "Vembli" i finalni duel protiv Barselone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
marko

19.02.2022 19:40

Ma nije moguce da oni lazu :)

Bane

20.02.2022 12:44

Reč je o pobedi u prolećnom delu, na gostujućem terenu, prvo dobro pročitajte pa onda komentarišite...