PODATAK ZA RESPEKT! Zvezda na vrhu liste UEFA koeficijenta, Partizan i crveno-beli kroje evropski put naše zemlje! (FOTO)

Autor:

Sport

18.02.2022

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je ostvarila veliki uspeh, pošto će naša zemlja od sezone 2023/2024 imati dva mesta u pohodu ka Ligi šampiona.

PODATAK ZA RESPEKT! Zvezda na vrhu liste UEFA koeficijenta, Partizan i crveno-beli kroje evropski put naše zemlje! (FOTO)

Foto: Starsport

Partizan je u četvrtak savladao Spartu iz Praga sa 1:0 u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija i tako našoj zemlji doneo ključne bodove na UEFA rang listi.

U međuvremenu obelodanjena je i statistika sa kompletnim brojem osvojenih bodova naših klubova u Evropi od 2017. do 2022. godine.

Republika

Foto: Printscreen

UEFA koeficijent srpskih klubova

Na prvom mestu se nalazi Crvena zvezda sa 68.50, dok je Partizan odmah iza sa 43.50. Tu su još i Čukarički sa 5.00, zatim Vojvodina sa 3.50, Radnički Niš sa 3, Spartak Subotica sa 2.5, koliko ima i TSC iz Bačke Topole.

Treba napomenuti i to da je Partizan od raspada Jugoslavije jedini srpski tim koji je u dva navrata ostvario trijumfe u nokaut fazi evropkih takmičenja. Bilo je to 2005. godine protiv Dnjepra (0:1), kao i protiv Sparte u Pragu identičnim rezultatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading