NISU SAMO BORJANOVE ODBRANE! Đurović OTVORIO KARTE za Republiku: Sudija je napravio TRI GREŠKE na Marakani!

Autor:

Sport

17.02.2022

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde na buran način su prošli u četvrtfinale Kupa Srbije, trijumfom nad niškim Radničkim posle boljeg izvođenja penala, a mi smo kontaktirali sudijskog eksperta Raku Đurovića koji je analizirao dešavanja u finišu susreta na "Marakani".

NISU SAMO BORJANOVE ODBRANE! Đurović OTVORIO KARTE za Republiku: Sudija je napravio TRI GREŠKE na Marakani!

Foto: Starsport

Najveća rasprava podigla se oko odbrana Milana Borjana. Kapiten crveno-belih je Nišlijama "skinuo" četiri penala, ali uz sumnju da je tom prilikom ranije izlazio sa gol linije. Takođe, Delije su koristile lasere, kojima su ometani protivnički igrači prilikom izvođenja jedanaesteraca, što je po pravilima strogo zabranjeno.

Glavni arbitar sinoćnjeg susreta Srećković napravio je još jednu grešku, pošto je tokom penal serije isključio Nikolu Štulića. Propozicije su u tim situacijama jasne i ne predviđaju isključenja zbog dva žuta kartona, pa je doskorašnji centarfor Partizana neopravdano "pocrveneo".

Đurovića smo najpre upitali za komentar načina na koji je Borjan branio udarce fudbalera Radničkog.

- Uvek su takve situacije diskutabilne. Pravila su neumoljiva, vratar mora da bude na gol liniji prilikom branjenja penala. Od četiri Borjanove odbrane, tri su "na ivici", dok je kod prvog kaznenog udarca (šutirao Vujadinović prim. aut.) vidno izašao ranije. Tom prilikom sudija je morao da reaguje i ponovi kazneni udarac - kazao je Đurović za Republiku.

Takođe, arbitar je trebalo da spreči navijače da koriste lasere.

- Korišćenje lasera je strogo zabranjeno. To je način na koji se nedozvoljeno ometa protivnički igrač dok šutira penal, što je nedopustivo, propozicije su tu čiste - rekao je Đurović, a potom se pozabavio crvenim kartonom za Nikolu Štulića.

- Evidentno je bilo da je sudija bio pod pritiskom u završnici. Nije trebalo da pokaže crveni karton Štuliću, već samo drugi žuti. Pravila nalažu da se crveni kartoni ne dodeljuju tokom penal serije,što je razjasnio i naš arbitar Jovanović kada se dogodila situacija sa Stojkovićem u finalu Kupa Srbije prošle sezone - zaključio je Raka Đurović, uz opasku da bi "Meraklije" bile hendikepirane da je penal serija potrajala, odnosno da je Štulić trebalo ponovo da izvodi udarac sa 11 metara.

Imajući u vidu sve izneto, delioca pravde Srećkovića sigurno da čeka sankcija zbog propusta na stadionu "Rajko Mitić", a Zvezda je prošla u četvrtfinale pobedom na penale od 3:2, nakon što je regularan tok duela završen bez golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading