TEŠKO DA TEŽE NE MOŽE BITI: Zvezda nakon penala eliminisala Radnički! DUJMOVIĆ umalo šokirao Marakanu!

Autor:

Sport

16.02.2022

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zaostalom susretu osmine finala Kupa Srbije, na stadionu "Rajko Mitić" sastale su se ekipe Crvene zvezde i niškog Radničkog.

TEŠKO DA TEŽE NE MOŽE BITI: Zvezda nakon penala eliminisala Radnički! DUJMOVIĆ umalo šokirao Marakanu!

Foto: Starsport

Tokom svih 90 minuta igre Crvena zvezda je dominirala terenom. Imali su crveno-beli i jedanaesterac koji Gelor Kanga nije iskoristio, pa su učesnika naredne faze nacionalnog Kup takmičenja odlučili jedanaesterci. Sa druge strane, gosti su imali na golu fantastičnog Filipa Dujmovića.

Crvena zvezda - Radnički Niš 0:0 (0:0) - 3:2

Republika

Foto: Starsport

Sever je odao počast nedavno preminulom navijaču

 

Od samog starta meča puleni trenera Dejana Stankovića dominirali su terenom. Već u prvih pet minuta susreta, koncentraciju golmana Nišlija Dujmovića, prveravali su Ohi Omoižuanfo, El Fardu Ben i Mirko Ivanić, ali se rezultat nije menjao.

Na isteku pola sata igre u šesnaestercu gostiju nepropisno je zaustavljen Ben. Njega je sa leđa povuka Mlađović i za sudiju Marka Srećkovića nije bilo dileme. Loptu je na "belu tačku" stavio Gelor Kanga, uputio je udarac u desni ugao golmana Radničkog, ali je Dujmović fantastičnom intervencijom još jednom spasio svoju ekipu.

Republika

Foto: Starsport

Ohi Omoižuanfo

 

Do odlaska na odmor, ređale su se šanse crveno-belih, a posebno se može napomenuti pokušaj Slavoljuba Srnića koji je odlično uhvatio volej sa 18 metara iskosa sa leve strane, ali je golman Nišlija novom paradom sačuvao svoju mrežu. Lopta je išla tik ispod prečke gola Radničkog.

Prvo poluvreme na našem najvećem stadionu okončano je bez golova - 0:0

Kako su okončali prvo, puleni trenera Dejana Stankovića nastavili su i početkom drugog poluvremena. Igralo se gotovo samo u šesnaestercu gostiju, ali gola nema.

Trener Stanković je već u 58. minutu bio prinuđen da izvrši izmene. Umesto Bena u igru je ušao Aleksandar Katai, a igru napušta i Ohi umesto koga je ušao Milan Pavkov.

Upravo je Katai imao sjajnu prliku u 61. minutu susreta. Nakon kornera Kange, u šesnaesteercu Nišlija najviši je bio Katai, ali je sa gol linije jedan igrač Radničkog loptu izbacio u polje.

Samo minut kasnije velika prilika i na drugoj strani terena. Jovanović se našao pred golom Crvene zvezde, ali je Milan Borjan sprečio iznenađenje na "Marakani".

U 70. minutu trener Stanković je u igru ubacio italijanski tandem Pićini-Falko. Igru su napustili Srnić i Gajić.

Četiri minuta kasnije uzdrmao se okvir gola Nišlija. Odlično je Katai izveo slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, ali je Filip Dujmović ponovo bravurozno intervenisao i uz pomoć stative spasao po ko zna koji put mrežu svoje ekipe.

Deset minuta pre kraja susreta lepu priliku propustio je i Filipo Falko. Odlično je Falko ušao sa pozicije desnog krila u sredinu i oprobao je svoju levicu, ali je lopta prošla tik pored desne stative gola Nišlija.

Republika

Foto: Starsport

Filip Dujmović

 

Još jednu priliku imao je Falko u prvom minutu nadoknade vremena, ali je Dujmović ponovo nesavladiv.

Seku Sanogo je oprobao šut u treće minutu nadoknade susreta, ali je ponovo situaciju rešio Dujmović u svoju korist.

Fudbaler Radničkog Lazar Jovanović je u poslednjim trenucima susreta zaradio drugi žuti, automatski crveni karton.

Učesnika četvrtfinala Kupa Srbije, odlučili su jedanaesterci.

U penal seriji precizni za crveno-bele bili su Katai, Ivanić i Kanga, dok su neuspešni bili udarci Rodića, Pankova i Pavkova. Sa druge strane za ekipu Radničkog golove su postigli Arsić i Štulić, dok je udarce Vujadinovića, Mlađedovića, Živojinovića i Mitrovića, golman Milan Borjan odbranio.

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Srećković

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Ben, Srnić, Kanga, Ivanić, Omoižuanfo. Trener: D. Stanković

Radnički Niš: Dujmović, Aksentijević, Basile, Vujadinović, Mlađović, Ćirković, Bjeličić, Tomić, Arsić, Mitrović, Pavlov. Trener: R. Batak

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading