ON JE ZAVRŠIO SVOJE: Ovaj fudbaler je na izlaznim vratima Crvene zvezde!

Autor:

Sport

15.02.2022

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalere Crvene zvezde u sredu 16. februara sa početkom od 17 časova očekuje duel osmine finala nacionalnog kupa.

ON JE ZAVRŠIO SVOJE: Ovaj fudbaler je na izlaznim vratima Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Tim povodom, pomoćnik šefa stručnog štaba Crvene zvezde, Nebojša Milošević izneo je očekivanja pred meč:

- Radnički je u dosadašnjem toku prvenstva, a pogotovo u pripremnom periodu, pokazao da je formirao vrlo kvalitetan sastav koji se dosta uspešno takmiči u Superligi Srbije. Imali su pozitivne rezultate u toku zimskog pripremnog perioda. Dopunili su selekciju i sad je to tim koji ima kombinaciju starijih, iskusnijih igrača predvođenih Kovačevićem, Pejovićem i Kasalicom, naročito sa dopunom dva do tri mlada igrača, Mitrovićem koji je skrenuo pažnju tokom jesenjeg dela prvenstva. Sada rešenje u napadu traže preko Štulića. Jednostavna konstatacija bi bila da je njihova desna strana jača ili slabija. Veoma su ozbiljan protivnik. Ni u kom slučaju ne potcenjujemo takmičenje i protivnika, niti bilo koji detalj takmičarskog pitanja se ne dovodi u pitanje. Imamo svoj cilj, Crvena zvezda hoće da svake godine osvoji oba domaća trofeja. Kroz tu prizmu se spremamo za sutrašnju utakmicu - počeo je Milošević.

Nizbežna tema svakako su bili pridošlica iz minhenskog Bajerna, Nemanja Motika, kao i status francuskog internacionalca Dionija:

- Nemanja Motika je već nekoliko dana sa nama. Uklapa se u radni ambijent, veoma je vredan, ambiciozan pun entuzijazma onako kako smo i očekivali. Zvezda je veoma zahtevan klub, težina dresa je jako izražena. Pokušavamo da se adaptira što brže, za sada ide dobrom putanjom i već je zabeležio prve minute. Vrlo brzo će on pokazivati sav svoj potencijal. Na njemu je da se radom, entuzijazmom i slušajući sugestije od stručnog štaba da se adaptira na igru i model Crvene zvezde. Na nama je da mu što više pomognemo i olakšamo adaptacioni put u Crvenoj zvezdi. Očekujemo da u budućnosti bude bitan igrač Zvezde. Dioni je profesionalac, igrač Crvene zvezde, koji je u prethodnom periodu imao prostora i prilike da pokaže kvalitet. Doprineo je značajnim, pozitivnim rezultatom Zvezde. Nije uspeo da se adaptira na sve zahteve i možda se pokaže u najboljem svetlu. U prvom planu su Ohi i Pavkov, uz mlađe igrače pre svega Nemanju Motiku, i igrače koji igraju na tom delu terena. Na njemu je da proba eventualno da uveri šefa stručnog štaba u nove momente. Crvena zvezda nema mnogo mogućnosti da preterano dugo čeka bilo kog igrača, zahtevi su veliki iz utakmice u utakmicu. Borba je velika, oni koji su maksimalno mentalno, fizičko-taktički spremni su uvek u prvom planu i to je veličina Crvene zvezde i neminovnost vrhunskog fudbala - istakao je Milošević.

Neizbežna tema je tandem Milan Pavkov - Ohi Omoižuanfo za koji se na startu prolećnog dela sezone odlučio trener Dejan Stanković:

- U toku pripremnog periodu smo odigrali četiri prijateljske utakmice. Pored toga smo odigrali trening utakmice zatvorenog tipa gde smo sa dva tima probali određene taktičke stvari da sa treninga prenesemo u igru jedanaest na jedanaest. Pored toga odradili smo 32 fudbalska treninga, ne računajući rad u teretani. Dosta taktičkih elemenata je probano, usavršavano, namešteno. Jedna od tih stvari jeste organizacija u fazi napada, to je uvek interesantno javnosti da li se igra u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3, to je samo početno stanje na terenu. Ono što je važno jesu situacione formacije na terenu koje se dešavaju u određenim momentima igre. Na osnovu naših karakteristika i protivnika, specifičnih situacija u fazi otvaranja napada, osvajanju prostora šef stručnog štaba donosi odluku u kojoj će se formaciji igrati i koja će se taktička opredeljenja u ofanzivnoj i defanzivnoj fazi primenjivati. Igrači su adekvatno pripremljeni, što kroz trening, sastanke, video analize. Svi su iskusni profesionalci, odigrali su mnogo utakmica iza sebe. Ne postoji taktički deo koji ih iznenađuje, a u pripremi utakmice koristimo u datom trenutku ono što nama odgovara. To su detalji koji će se modifikovati i menjati. Gledaćemo da spremamo jednu po jednu utakmicu i uvek se opredelimo za ono što je najbolje u datom trenutku da se zabeleži pozitivan rezultat i uspešno savladamo protivnika - zaključio je Milošević

Ostaje nam da vidimo da li se nakon odlaska Ibrahima Mustafe, priprema i konačan rastanak sa još jednim navalnim igračem. Dioni će teško tokom proleća da se izbori za minutažu kod trenera Stankovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading