ZVANIČNO! VELIKI UDARAC ZA SRBIJU: Nakon KRAHA na Evropskom prvenstvu iznenada rekao ZBOGOM reprezentacijI!

Autor:

Sport

17.02.2022

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije neće moci da nadoknadi ovaj odlazak!

ZVANIČNO! VELIKI UDARAC ZA SRBIJU: Nakon KRAHA na Evropskom prvenstvu iznenada rekao ZBOGOM reprezentacijI!

Foto: Starsport

Toni Đerona

Petar Nenadić (35), najbolji rukometaš Evrope za 2019. godine, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru. 

Tokom 15 godina duge karijere u dresu Srbije zabeležio je 78 nastupa i 213 golova. Bio je deo ekipe koja je osvojila Mediteranske igre 2009. i bila vicešampion Evrope 2012.

Toni Đerona na ovaj način neće imati priliku ponovo da sarađuje sa Nenadićem, nakon što su sezonu 2007/2008 proveli zajedno u Barseloni.

Foto: Tanjug/AP

Petar Nenadić

Petar Nenadić oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači.

Ne postoji nijedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza.

Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe.

Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije.

Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta.

Nenadić je klupsku karijeru počeo u Zvezdi, nakon čega je nastupao za Algesiras, Barselonu, Segedin, Holstebro, Vislu Plok, Fikse Berlin. Trenutno je član mađarskog Vesprema.

Najboljim igračem Srbije proglašen je 2016, 2017. i 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading