NIJE SAMO MOTIKA: Još jedan igrač je nosio dres Zvezde i Bajerna!

Autor:

Sport

31.01.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba stigla je infrmacija da je omladinski reprezentativac Srbije, Nemanja Motika stigao na stadion "Rajko Mitić" iz redova minhenskog Bajerna.

NIJE SAMO MOTIKA: Još jedan igrač je nosio dres Zvezde i Bajerna!

Foto: twitter.com/printscreen/etoilerougebelgradefr

Nemanja Motika je bio član drugog tima bavarske ekipe za koju je zabeležio 18 pogodaka uz devet asistencija čime je i skrenuo pažnju sportskog sektora aktuelnog šampiona Srbije.

Prelazak mladog fudbalera na crveno-beli deo Topčiderskog brda zaintrigirao nas je da malo pročešljamo po istoriji i pokušamo da ustanovimo ko je od nekadašjnih Zvezdinih fudbalera nosio dres slavnog kluba iz Minhena.

Interesantno je napomenuti da je prelazak Nemanje Motike iz Bajerna u Zvezdu, prvi transfer koji je obavljen u tom smeru, a u istoriji kluba sa stadiona "Rajko Mitić" samo je jedan fudbaler direktno sa beogradske "Marakane" krenuo put minhenskog Bajerna.

U pitanju je Đorđe Blašćuk koji je dres Crvene zvezde nosio u sezoni 1952/53. Odigrao je samo jedan meč u crveno-belom dresu, ali se dva puta upisao u listu strelaca. U pitanju je bila utakmica 1. kola tadašnjeg Kupa Maršala Tita, a Crvena zvezda je sa ubedljivih 4:0 savladala u Leskovcu domaću ekipu Dubočice. 

Naredne 1953/54 sezone Blašćuk je postao član minhenskog kluba.

Treba napomenuti da je član minhenskog velikana bio i legendarni fudbaler Partizana i OFK Beograda, Miloš Milutinović koji je član Bajerna bio u sezoni 1960/61 odigravši 20 mečeva u kojima je bio strelac pet pogodaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading