KANGA TRAGIČAR GABONA! Burkina Faso posle penal serije prošla u četvrtfinale!

Autor:

Sport

23.01.2022

19:35 >> 19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Burkine Faso prvi su učesnici četvrtfinala Afičkog kupa nacija nakon što su bili bolji od Gabona u penal završnici!

KANGA TRAGIČAR GABONA! Burkina Faso posle penal serije prošla u četvrtfinale!

Foto: Screenshots/Twitter

Gelor Kanga

Selekcija Burkine Faso bila je bolji rival tokom celog meča i samo nedovoljna spretnost ispred gola rivala sprečila ih je da završe posao u regularnih 90 minuta. Ipak, nakon dodatnih 30 minuta i penal ruleta, zasluženo su eleminisali Gabon - 7:6 (1:1).

Bertrand Traore u 28. minutu doveo je reprezentaciju Burkine Faso u vođstvo. Isti igrač deset minuta ranije nije realizovao penal za svoju ekipu.

U 67. minutu Gabon je ostao sa igračem manje nakon što je Sidnej dobio drugi žuti karton. Nije to obeshrabrilo Gabon kojii je uspeo nekako da poravna rezultat u samoj završnici meča autogolom Guirua (90+1') i pošalje meč u produžetke.

Tamo su se opet igrači Burkine Faso propisno ispromašivali pa je odluka o prolasku dalje morala da padne u penal završnici.

A tamo opet festival promašaja, i odluka tek u devetoj seriji, gde je Palun pogodio prečku za Gabon, a Burkinu Faso golom u četvrtfinale odveo Uendrago.

 

 

Gelor Kanga bio je krivac za jedan od tri promašaja Gabona kada je u četvrtoj seriji golman Burkine Faso Kofi pročitao i odbranio njegov vrlo slab udarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading