RONALDO OTKRIO DO KADA ĆE IGRATI FUDBAL! "NAJTEŽA je BITKA na mentalnom nivou", ISKREN je Portugalac!

Autor:

Sport

13.01.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristajno Ronaldo progovorio je na temu dugovečnosti u sportu i nagovestio do kada bi mogao da igra fudbal.

RONALDO OTKRIO DO KADA ĆE IGRATI FUDBAL! "NAJTEŽA je BITKA na mentalnom nivou", ISKREN je Portugalac!

Foto: Starsport

Na početku ove sezone petostruki dobitnik zlatne lopte otpočeo je svoj drugi mandat na Old Trafordu. Iako Junajted ne postiže sjajne rezultate, Ronaldo nema nameru da se skorije penzioniše. On je otkrio za ESPN Brazil da bi još dugi niz godina mogli da ga gledamo na fudbalskim terenima.

- Srećan sam, želim da nastavim da igram i da vidim šta će se desiti. Ako mogu da igram sa 40, mogu i sa 41, 42... Ali najvažnije je da uživam sadašnjem trenutku - rekao je 36-godišnji Portugalac.

- Fizički gledano, neću reći da se osećam kao da imam 25 godina, da ne preterujem. Ali kao da imam 30. Vodim računa o svom telu i o svom duhu - rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše kolege iz drugih sportova, Toma Brejdija (43) i Rodžera Federera (40), Protugalac je izjavio da su to "drugi sportovi, sa različitim zahtevima".

- Dugovečnost je fascinatna stvar, koju sam počeo da proučavam u poslednje vreme - izjavio je Ronaldo.

Smatra da su "inteligencija potrebna za prilagođavanje novim situaciijma i dobro čitanje igre" tajna dugovečnosti.

- Poznajem svoje telo i imam iskustva. U svakoj starosnoj grupi sam uspeo da se prilagodim novoj filozofiji igranja. Ponosan sam na komentare da sam u mojim godinama uspeo da održim vrhunski nivo igre - rekao je Ronaldo.

- Ima jedna stvar koju sam naučio poslednjih godina, posle 33 godine telo će da nastavi da se drži. Ali najteža je bitka na mentalnom nivou - zaključio je Ronaldo.

Portugalac se još uvek redovno odaziva i obavezama u reprezentativnom dresu, a nakon poraza od Srbije, odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru moraće da traži preko plej-ofa!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading