ON JE IŠAO GLAVOM GDE DRUGI NISU SMELI NOGOM! Nemanja Vidić otvoreno o četvorici koji su mu pravili najveće probleme!

Autor:

Sport

28.12.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stameni Užičanin je dugo u tandemu sa Riom Ferdinandom činio neprobojni bedem ispred gola "crvenih đavola“, za koje je odigrao 211 mečeva u Premijer ligi.

ON JE IŠAO GLAVOM GDE DRUGI NISU SMELI NOGOM! Nemanja Vidić otvoreno o četvorici koji su mu pravili najveće probleme!

Foto: Starsport

Nemanja Vidić

Kao i svaki igrač, tako je i Vidić imao igrače koji su mu zadavali više problema od ostalih, a naš proslavljeni fudbaler je u razgovoru za britanski „Atletik“ posebno izdvojio četvoricu i to Pitera Krauča, Didijea Drogbu, Luisa Suareza i Serhija Aguera.

- Nikada pre toga nisam video igrača od dva metra. Igrao je za Liverpul, susreli smo se u Kup utakmici na „Enfildu“. Razmišljao sam: „Vau, šta da radim danas s ovim tipom?“ Onda sam video Belamija pored njega, ne baš sjajnog igrača sa loptom, ali veoma, veoma brzog. Pobegao bi u prostor, Krauč bi dominirao u vazduh. Nikada nisam video da neko na taj način igra fudbal - rekao je Vidić i dodao:

- Dotad nisam igrao protiv centarfora koji pored sebe ima oštrog, brzog igrača. Znao sam kako da se nosim s nijma pojedinačno, ali ne i u isto vreme. Igrao sam u tandemu sa Vesom Braunom, bila je to teška i dugačka utakmica. Izgubili smo 1:0 - prisetio se Nemanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi na listi bio je Didije Drogba, koji je predvodio napad velikog konkurenta Junajteda u borbi za titulu Premijer lige, londoski Čelsi.

- On je bio veoma pametan igrač, koji je ulazio u mozak defanzivcima. Bio je jak, uvek je razmišljao unapred. Razmišljao je:

"Ako me protivnik gurne, pašću“ ili "Drugi put biću čvršći“. Postigao je toliko važnih golova, bio je veoma dosledan. Igrali smo jedan protiv drugog kada smo obojica bili na vrhuncu karijera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Treći i četvrti na Vidićevoj listi su Serhio Aguero iz perioda u Mančester sitiju kao i Luis Suarez dok je branio boje Liverpula.

Republika

Foto: Tanjug

 

- Uveren sam da je Aguero rođen kao defanzivac. On zna gde će lopta doći i gde može da napadne. Igrao sam protiv njega kada su nas pobedili u sezoni Dejvida Mojesa 4:1. Suarez je energičan, drugačiji je od Aguera, koji ne trči svih 90 minuta. Luis je igrač koji koristi instinkt. Sve radi na mahove, mislim da ni ne zna šta tačno pokušava, ali mu uspeva. Lopta će proći kroz noge defanzivcu i ljudi će reći da je to slučajno, ali on ima moć da to uradi - zaključio je Nemanja Vidić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading