MESI JE POSLAO AGUERA U PENZIJU! Isplivao NEVEROVATAN podatak (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni argentinski napadač Serhio Kun Aguero danas se i zvanično oprostio od fudbala na konferenciji za medije u prostorijama katalonske Barselone.

MESI JE POSLAO AGUERA U PENZIJU! Isplivao NEVEROVATAN podatak (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Serhio Aguero i Lionel Mesi

Upravo tim povodom došli su i čelnici Mančester sitija predovđeni Pepom Gvardiolom.

Ne treba posebno isticati status žive legende "građana" koji Agueru uživa među navijačima Mančestera, u kojem je tokom decenije u plavom delu bio stub ekipe, i kojoj je doneo čak pet titula u Premijer ligi. 

Svakako je najznačajnija ona iz 2012. kada je Aguero golom protiv Kvins Park Rendžersa za pobedu 3:2 doneo titulu Sitiju nakon 55 godina posta.

Ta godina, koja je i zlatnim slovima ispisana u njegovoj karijeri, bila je njegova debitantska sezona u plavom dresu, a gol je sigurno jedan od najznačajnijih. 

Takođe, isplivao je još jedan veoma zanimljiv podatak. 

Naime, Aguero (33) nastupao za nacionalni tim Argentine na 101. utakmici i postigao je 41 gol.

Poslednji put je za reprezenetaciju zatresao mrežu 2019. u prijateljskom meču protiv Urugvaja, a asistent je bio legendarni Lionel Mesi

Dve godine kasnije, reprezentacija Argentine takmičila se u "Kopa Amerika" a na meču protiv Bolivije, Kun Aguero je upisao i svoju poslednju asistenciju u reprezentativnoj karijeri. Asistirao je, pogodite kome........pa Mesiju, naravno. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading