ŠANSE SRBIJE SU 10%: Pitali smo Bogdanovića o ishodu LISABONSKOG KLASIKA, bivši reprezentativac odgovorio kao iz TOPA!

Autor:

Sport

12.11.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije u nedelju od 20:45 časova gostuju selekciji Portugala na stadionu "Luž", a mi smo kontaktirali bivšeg reprezentativca naše zemlje Radeta Bogdanovića koji je izneo svoja očekivanja uoči "lisabonskog finala".

Republika

Foto: Starsport, RTS

Ilustracija Radeta Bogdanovića i reprezentativaca Srbije

Bogdanović je ocenio da "Orlove" očekuje najlakši susret u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, jer na Pirinejima nemaju šta da izgube. On je prezadovoljan dosadašnjim radom selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je uspeo da vrati "kult reprezentacije".

Ipak, Portugalci imaju izuzetan kvalitet, pa je Bogdanović šanse Srbije u Lisabonu procenio na "10%".

"NAJLAKŠI MEČ U LISABONU"

- Portugalci poseduju izuzetan kvalitet, kako na taktičkom, tako i na tehničkom planu. Od samog starta se znalo da će duel u Lisabonu biti odlučujući, a za Piksijeve izabranike je to najlepši način da se završi ovaj ciklus kvalifikacija. Radi se o izuzetnoj utakmici, ali ujedno i najlakšoj, jer pritiska neće biti. "Orlovi" nemaju šta da izgube u Lisabonu - počeo je Bogdanović razgovor za "Republiku", pa se osvrnuo na remi Irske i Portugala (0:0). 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa stadiona "Aviva"

- Kao što sam napomenuo, oni su taktički izuzetno potkovani. U Dablinu su odigrali čvrsto, na rezultat, a izborili su remi koji im apsolutno odgovara. Ne želim da umanjim igru Iraca, oni su bili odlični, ali utisak je da su se kasno "probudili" u ovim kvalifikacijama.

"PIKSI NAPRAVIO ODLIČAN POSAO"

Piksi je uspeo Srbiju da dovede na korak od Mundijala, a Bogdanović njegov dosadašnji učinak na klupi "Orlova" ocenjuje kao odličan.

- Stojković je kreirao sjajan ambijent oko nacionalnog tima, promenjena je atmosfera i uspeo je da vrati veru nacije u reprezentaciju. Valja konstatovati da protivnici nisu bili vrhunski, ali je on do sada sve odradio "na mestu". Videćemo kako će sve funkcionisati u Lisabonu, gde nas čeka ozbiljan rival i meč odluke - reči su Bogdanovića, uz podsećanje da Piksijeva Srbija još uvek nije doživela poraz u kvalifikacijama.

Republika

Foto: Starsport

"Piksi, kapa dole" - Rade Bogdanović

"ŠANSE SRBIJE SU 10%"

Rade Bogdanović ipak deli mišljenje da su Portugalci apsolutni favoriti u nedelju.

- Biće pakleno teško. Sve je na njihovoj strani, od domaćeg terena, preko kvaliteta igrača, pa do taktičke spreme koja je na visokom nivou. Selektor Santoš je na "slatkim mukama" pri izboru igrača, možda je i namerno malo kalkulisao u Dablinu. S obzirom da je Portugalu dovoljan i bod, po meni su izgledi Srbije 10% - zaključio je Bogdanović o šansama Srbije da se direktno plasira u Katar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading