SRBIJA NE MORA DA BRINE U LISABONU: UEFA donela NAJBOLJU odluku pred meč sa Portugalom!

Autor:

Sport

12.11.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije ove nedelje igra meč odluke u Lisabonu protiv selekcije Portugala. Ovaj duel će odlučivati o direktnom putniku za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Republika

Foto: Starsport

Odlučujući meč pred reprezentacijom Srbije

Iz Evropske kuće fudbala (UEFA) su svesni da će ovo biti najvažniji meč tog dana, s obzirom na bodovnu razliku dveju ekipa, te je odlučila da u glavni grad Portugala pošalje jednog od najboljih.

Naime, pravdu će u nedelju deliti sudija Danijele Orsato (45) koji je 2020. godine dobio nagradu za najboljeg na svetu.   

Orsato sudi još od 1993. godine, dok je u Seriji A počeo da deli pravdu od 2006. godine.

Da je jedan od najboljih govori i podatak da je upravo Orsato, prošle sezone sudio finale Lige šampiona.

Njegovi pomoćnici u Lisabonu biće Ćiro Karbone, Đorđo Pereti i Marko di Belo, dok će u VAR sobi sedeti Masimilijano Irati i Paolo Valeri.

Republika

Foto: Starsport

Danijele Orsato (treći zdesna)

On do sada nije delio pravdu na mečevima reprezentacije Srbije, ali je u više navrata sudio srpskim klubovima - Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Upravo je Orsato bio je glavni arbitar prvog meča plej-ofa Lige šampiona između crveno-belih i Salcburga, a godinu dana kasnije sudio je meč poslednjeg kola grupne faze kada je Zvezda gostovala Olimpijakosu.

Navijači Partizana pamte ga po meču protiv Tuna 2012. godine kada su crno-beli poraženi sa čak 3:0, dok je 2015. učestvovao u meču kada je srpski predstavnik pobedio holadnski AZ Alkmar u Humskoj rezultatom 3:2.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading