PROSLAVLJENI AS ZNA NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO: Vlahović je svetska KLASA, mesto mu je u...

Autor:

Sport

02.11.2021

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Vlahović je i dalje tema broj 1 u fudbalskoj javnosti, a proslavljeni fudbalski as Darko Kovačević kaže kako je napadač Fiorentine svetska klasa i da mu je mesto u Španiji ili Juventusu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović u dresu Fiorentine

Ne prestaje sa licitacijama gde je Vlahović nastaviti karijeru posle sjajnih partija u Fiorentini, a Darko Kovačević zna gde bi se najbolje snašao.

- Za Ducu je najbolje da ode u Španiju, ili Juventus! Mislim da je Španija zemlja gde se igra napadački fudbal. Dokazao se u Italiji, treba mu novi izazov, mada ako bi otišao u Juventus to bi bio stepenik više u njegovoj karijeri. Španska liga bi bilo prvenstvo za njega po meri, iako može da igra bez probema u Engleskoj. Treba dobro da razmisli, da vidi profil ekipe, da li mu odgovara, kakva će ga konkurecija tamo dočekati.... Njemu treba kontinuitet igara, da ne bi prošao kao Luka Jović. Evo vam primera, Haland je iz Salcburga otišao u Dortmund, a ne u Real ili Barsu, iako su ga tražili. Napravio je pravi potez. Za svakog napadača je najbitnije da pronađe dobru sredinu. Tu ne sme da se omaši- rekao je Darko Kovačević u izjavi za "Kurir".

On je u karijeri nastupao u dresu Proletera, Crvene zvezde, Šefild venzdeja, Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa, a Vlahoviću predviđa još blistaviju budućnost.

Republika

Foto: Starsport

Darko Kovačević oduševeljn Dušanom Vlahovićem

- Dušan ima DNK za gol! S tim se rodiš! To imaš, ili nemaš. To ne može da se nauči. Lakoća kojom postiže golove pokazuje da je već sada vrhunski centarfor. Vidi se da je radio na sebi u proteklom periodu i da to i dalje čini. Stalno se usavršava. Centarfor ima trenutke u karijeri kada ga neće, kada ne daje golove, neki prazan hod... Ali kad ga krene, onda krene da sipa, što bi se reklo- ističe Kovačević.

- Meni je još Mladen Krstajić stalno govorio da ga Vlahović podseća na mene. Voli da radi, kad krene ka golu je nezaustavljiv, spusti taj korak, zaustavi loptu... Slično kao i kod mene. (smeh) Levonogi fudbaleri posebni, imaju specijalnu tehniku. Ja bih rekao da je Duca između Save i mene, ali Duca je Duca. Ne treba ga porediti ni sa kim. On je svoje ime izgradio sam i od srca mu želim da uspe, da napravi veliku karijeru- objasnio je Kovačević i na kraju zaključio:

- Ubeđen sam da Duca, ako ostane u Firenci do kraja sezone može da dovede Fiorentinu do Lige šampiona- rekao je Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading