SERIJA A: Srbi ućutkali stadion u Firenci - Lazović išamarao Sergejev Lacio!

Autor:

Sport

24.10.2021

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas smo od srpskih fudnalera u Seriji A imali prilike da gledamo Dušana Vlahovića, Nikolu Milenkovića, Darka Lazovića ali i Segeja Milinković - Savića ali i mladog Aleksu Terzića. Ipak, ovo kolo ostaće upamćeno po Dušanu "silnom".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Milenković i Dušan Vlahović

Klub iz Firence je danas savladao Kaljari, bilo je ubedljivih 3:0 uz fantastičnu igru domaćeg tima i još nekoliko propuštenih šansi. 

Počelo je zvižducima za Vlahovića koji nije potpisao novi ugovor, potom se sve nastavilo i kada mu je Biragi preoteo loptu za izvođenje penala. 

Bio je 21. minut kada je Biragi iskoristio kazneni udarac, da bi nakon isto toliko minuta Gonzales uspeo da povisi na 2:0. 

Početkom drugog poluvremena usledila je majstorija Vlahovića! Sa više od 20 i kusur metara od gola, iz slobodnog udarca, zatresao je mrežu. 

 

 

Samo par minuta kasnije mogao je da ponovi isto, gađao je tada drugi ugao, ali je lopta završila pored gola. 

Uglavnom, Vlahović je odigrao maestralno, baš kao i Milenković koji je zajedno sa ostatkom tima sačuvao svoju mrežu, a igrao je i Aleksa Terzić od 67. minuta kada je zamenio Biragija. 

 

 

Na drugom meču, iznenađenje. Verona je savladala Lacio sa 4:1, odigrali su fantastičan meč i gosti iz prestonice nisu imali puno prostora. 

Briljirao je Đovani Simeone koji je postigao tri gola danas, prvi u 30. minutu nakon dodavanja Kaprarija, a samo šest minuta kasnije isti igrač postiže gol nakon dodavanja Velosa. 

Imobile nakon asistencije Sergeja Milinković-Savića uspeva da smanji rezultat početkom drugog poluvremena kada je nagovestio da bi gosti mogli makar do boda, ali im je nade ugasio Simeone svojim het-trikom. 

Šansu da ublaži rezultat imao je upravo MIlinković-Savić koji je pogodio prečku glavom, ali je ostalo 3:1.

Ipak, nije to bio kraj golovima, videli smo još jedan u mreži Lacija i strelac je bio - Đovani Simeone, igrao se drugi minut nadoknade. 

Gledali smo i srpske fudbalere, Milinković-Savić je odigrao čitav meč za Lacio, dok je za Veronu odlično odigrao Ivan Ilić, takođe je solidan bio Darko Lazović, obojica su bili starteri i obojica su zamenjeni pred kraj meča. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading