VELIKA BRIGA PRED DERBI: Ben PROPUSTIO Zvezdin trening - Pavkov još uvek nije spreman!

Autor:

Sport

17.09.2021

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo dva dana ostalo je do praznika srpskog fudbala, do odigravanja 165. večitog derbija.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković mora da promeša karte pred derbi

U Humskoj će snage odmeriti večiti rivali Crvena zveda i Partizan. Ukoliko domaćin trijumfuje uspeo bi da umakne crveno-belima na pet bodova razlike u prvenstvu, što je već ozbiljna prednost za Superligu Srbije.

Ono što brine trenera tima iz Ljutice Bogdana Dejana Stankovića je to što je na meču sa Bragom nije mogao da računa na napadača Milana Pavkova, koji je doživeo povredu proteklog vikenda na meču protiv Proletera, a visoki napadač iz Begeča je pod znakom pitanja i za derbi.

Ipak, nova glavobolja za crveno-bele jeste i povreda koju je doživeo El Fardu Ben na meču sa Bragom, nakon čega je izveden sa terena.

Ben je propustio trening oporavka, na kojem je bio Milan Pavkov, koji je radio odvojeno od ekipe, ali na Marakani provejava optimizam kada je u pitanju oporavak devetke Zvezde za derbi.

Foto: Starsport

Dejan Stanković i Milan Pavkov

Teško je očekivati da će biti u startnoj postavi, jer nije imao pun trenažni proces, ali bi mogao da čeka šansu sa klupe.

Kada je Ben u pitanju, teško je očekivati da će Stanković rizikovati s njim od starta nakon što je povređen protiv Brage, pa i fudbaler sa Komorskih ostrva najverovatnije neće početi u startnoj postavi derbi, već je najviše čemu može da se nada klupa.

Republika

Foto: Starsport

El Fardu Ben

Kako za sada stoje stvari, mesto startnog špica na derbiju trebalo bi da pripadne Dioniju, koji je u uzlaznoj formi, iako nije uspeo da postigne gol protiv Brage. 

U zavisnosti od formacije, biće poznato i da li bi Bena menjao neko od ofanzivnih igrača, poput Falka ili Rišaira Živkovića, ili će, u slučaju da se pojača odbrana, mesto "lažnog špica" mogao da zauzme Aleksandar Katai.

Zvezda ima problem kada je u pitanju pozicija "bonus" igrača, jer nema klinca koji odudara kvalitetom i koji se ustalio u startnu postavu, već se to mesto menja u zavisnosti od utakmica, pa nekada tu budu Eraković, golman Miloš Gordić ili Marko Lazetić.

Ipak, pošto Stanković sigurno neće rizikovati sa golmanom i napadačem na derbiju, gotovo je izvesno da će mesto u startnoj postavi zauzeti Strahinja Eraković, koji je već osetio čar večitog derbija, kada je prošle sezone bio starter na stadionu Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading