NEVEROVATAN SLUČAJ U SANTA KLARI: Poništavaju milionski transfer Brazilca da bi igrao protiv Partizana?

Autor:

Sport

23.08.2021

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči prethodne utakmice koju je Santa Klara odigrala sa beogradskim Partizanom u okviru plej-ofa za Ligu konferencija, tabor portugalskog kluba potresale su vesti o zaraženim i povređenim igračima. Uprkos svemu, portugalska ekipa je savlada crno-bele (2:1).

Republika

Foto: FK Partizan

Nemoguća misija pred čelnicima portugalskog kluba

Jedan od strelaca na tom meču bio je i brazilski fudbaler Karlos Žunior koji je nakon tog meča napustio redove kluba i potpisao za Al Šabab iz Saudijske Arabije.

Upravo ovaj transfer podigao je mnogo prašine na ostrvu San Migel, odakle je Santa Klara, ali i u celoj Portugaliji.

Razlog su finansije, a posle pritisaka određenog broja članova uprave, predsednik kluba Rui Kordeiro pokušaće da učini nešto što deluje kao nemoguća misija.

Naime, ceo transfer obavijen je kontraverzama, a ono što najviše upada u oči jeste cifra za obeštećenje. Kako piše tiražna "A Bola", klub iz Saudijske Arabije se obavezao da na ime obeštećenja uplati 3.000.000 dolara, ali bi od te cifre na račun santa Klare trebalo da legne samo trećina sume, milion dolara.

Upravo taj podatak je upalilo alarm kod pojedinih članova uprave, koji su ukorili predsednika Kordeira da se ovakve stvari ne objavljuju javno i, ne pitajući gde će da ode ostatak novca, ultimativno od njega tražili da celu stvar poništi. 

Brazilac je odmah nakon utakmice sa Partizanom otputovao u Saudijsku Arabiju i, kako navodi portugalski list, potpisao ugovor za sumu od milion evra po godini. Nešto kasnije tog dana na zvaničnom tviter nalogu Al Šababa predstavljen je kao novi napadač.

Takođe je i najavljeno da Karlos neće da bude u timu protiv Boaviste, tako je i bilo.

Trener portugalaca Danijel Ramos je otišao korak dalje i čak izjavio kako veruje da će Karlos da bude u startnoj postavi za revanš protiv Partizana u četvrtak u Beogradu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading