STANOJEVIĆ POTVRDIO: Bočni napadač POJAČAVA Partizan!

Autor:

Sport

18.08.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Partizana otputovala je danas u Portugal gde ih očekuje prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija sa tamošnjom Santa Klarom.

Republika

Foto: Starsport

Stanojević ima jasan plan. 

Tim povodom je trener Partizana Aleksandar Stanojević odgovorio na nekoliko ključnih pitanja.

Najpre na ono vezano za pripreme i uslove u Portugalu.

- Mi se pripremamo kao za svaku utakmicu do sada. Imali smo u Sočiju izuzetnu vlažnost vazduha i veliku temperaturu. Ovde je 90% vlažnost vazduha, temparatura niža, tako da znamo šta nas čeka - rekao je Stanojević.

Stanojević takođe smatra da su crno-beli u težoj situaciji sa izostancima nego Santa Klara koja je desetkovana što povredama što zbog korona virusa. 

- Oni su u prošlom dvomeču sa Olimpijom igrali bez samo tri standardna igrača. Imali su dosta izostanaka, ali to nisu prvotimci. Što se nas tiče, mi imamo većih kadrovskih problema. Nemamo Jovića i Pantića, igrače u najboljoj formi od početka priprema. Imamo problem sa Zdjelarom, Šćekićem, tako da u ovom periodu svako ima problema.

Portugalski klub je plej-of fazu kvalifikacija obezbedi nakon što je savladao ljuljansku Olimpiju koju sa klupe predvodi Savo Milošević, bivši fudbaler i trener crno-belih. 

Ipak, Stanojević nije iskoristio tu situaciju da preko Miloševića sazna nešto više o protivniku. 

- Ispratili smo dosta njihovih utakmica. Protiv Olimpije su bili izuzetno agresivni, visoko napadali protivnika, dosta Brazilaca, brzih igrača, dobri jedan na jedan. Nisam se čuo sa Savom, i on je imao gust raspored. Nisam hteo sad da ga zovem, videćemo kakva bude situacija, čućemo se - objasnio je Stanojević.

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević. 

Ono što je očičedan problem pred meč u Portugaliji je svakako i izostanak pojedinih igrača crno-belih. Uz to, Stanojević je upitan i hoće li biti novih pojačanja u Humskoj. 

- Bez obzira šta bude sa Santa Klarom, mi imamo jasan plan. Doveli smo šta nam treba, još tražimo bočnog napadača. Naravno, nećemo na silu dovoditi, bez da nismo sigurni 100%. Prelazni rok traje - kaže Stanojević.

Nakon povrede Saše Zdjelara, ostaje pitanje kako će izgledati vezni red Partizana. Ponovo se postavlja pitanje mogu li Bibars Natho i Sejduba Suma biti zajedno na terenu.

- Teško da će to ići. Postoje neke motoričke sposobnosti, nešto što zahtevam u načinu igre, a na evropskom nivou teško da možemo njih dvojicu da uparimo. Njih dvojica jesu izvanredni igrač, možemo da ih koristimo na određene načine, zavisno ko je povređen - istakao je Stanojević i dodao:

- Važno nam je da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat vam ne garantuje prolaz ilki miran uzvratni meč, ali je zadovoljavajući svaki koji ostavlja mogućnost da revašamo pred našim navijačima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading