STRAŠNA ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Zbog siromaštva POSLAT U DOM! A danas zarađuje MILIONE!

Autor:

Sport

17.08.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je jedan od internacionalaca srpskog fudbala. Spada u one najuspešnije. Nosio je dres nemačkog Verdera, Betisa, Bešiktaša, Crvene zezde, Portsmuta u kojima je beležio uspeha. Ali malo ko zna da je još kao dete imao jako težak put.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Duško Tošić i Dušan Tadić 

Naime, srpski fudbaler, momak iz Zrenjanina - Duško Tošić na fudbalski teren istrčao je kao dečak u dresu Proletera iz Zrenjanina gde je igrao u mlađim kategorijama, ali iza njega tada stajao je teret teškog odrastanja.

Tošioćeva životna priča počinje u banatskom selu Orlovat nadomak Zrenjanina.

Naime, nekadašnji fudbaler Crvene zvede odrastao je u siromaštvu, pa je tako njegov otac Milorad odlučio da je za njega bolje da ga pošalje u dom.

Tri godine Tošić proveo je u Domu za učenike srednjih škola "Angelina Kojić Gina" gde je odrastao i pravio fudbalske korake koji su ga kasnije odveli do bogate karijere. Siromašni momak iz Zrenjanina svaki trenutak provodio je družeći se sa loptom,a o tome je govorio jedan od šefova u Domu Ivica Pavlov.

- Po ceo dan je igrao fudbal na školskom terenu. Želeo je po svaku cenu da trenira taj sport i nije mu smetalo što živi odvojeno od roditelja, sa napuštenom decom u nemaštini - otkrio je pre nekog vremena čovek koji je pratio odrastanje fudbalera

Kako su treninzi zahtevali konstantnost, Dušku je bio veliki napor svakodenvni put od sela do grada pa je tako napuštanje doma koliko bolna tačka toliko i bitna prekretnica.

- Ponosan sam na svaki detalj iz svog života, pa i na to što sam tri godine živeo u domu. I Džordž Buš je bio cvećar pa je postao predsednik SAD. Pre nego što sam počeo tamo da živim, putovao sam od Orlovata do Zrenjanina i natrag. Bilo mi je veoma naporno. Budio sam se u sedam sati ujutro, a kući sam se vraćao oko 23 sata. Imao sam zaista mnogo obaveza u Zrenjaninu i bilo je nemoguće da putujem svakog dana, a uz to sam imao i snažnu želju da uspem u životu - pričao je Tošić u jednom od interjua u kojem je otkrio svoju životnu priču.

Foto: Starsport

Duško Tošić u dresu Crvene zvezde

Nakon uspeha u Proleteru u prve profesionalne vode uplovio je u OFK Beogradu 2002. godine gde je odigrao četiri sezone. Nakon toga usledila je inostrana karijera.

Duško je zaigrao u Sošou, zatim u Verderu, Portsmutu da bi na red došla i Crvena zvezda.

U beogradskom klubu igrao je od 2010. do 2012. godine. 

Tošić je napravio veliko igračko ime, ali je i sve to dobro naplatio. Kada je otišao u turski Bešiktaš, dobio je ugovor vredan 1.250.000 evra po sezoni, dok je u kineskom Gvangžuu, gde je sarađivao sa Draganom Stojkovićem Piksijem, godišnje zarađivao 5.800.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading