LALATOVIĆ PORUČUJE PRED DEBI: U Arabiji nema fudbala kad kasne isplate, takav sistem treba i Srbiji

Autor:

Sport

14.08.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Nenad Lalatović obreo se u Saudijskoj Arabiji gde je na klupi Al Batina nasledio sunarodnika Aleksandra Veselinovića.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Lalatović

Bivšeg trenera Vojvodine danas očekuje gostovanje Al Etifaku zakazanom za 17.55

Pred prvi zvanični izazov, Lalatović se u razgovoru za Mozzart Sport osvrnuo na situaciju u Arabiji, očekivanja u novoj sezoni, ali i dešavanja na domaćoj fudbalskoj pozornici.

- Prvenstvo u Arabiji je počelo, igrači ovde zarađuju milione, dovode se velika imena, ali postoji disciplina i jasna pravila u organizaciji. Savez ne dozvoljava klubovima da registruju igrače dok ne izmire sve finansijske obaveze i sa tim problemom se susreće većina klubova. Moj klub, ali i pet najvećih imaju neizmirena dugovanja, a Fudbalski savez rigorozan je po tom pitanju što je normalno u 21. veku. Podržavam takvu politiku jer garantuje isplatu zasluženog i zarađenog novca svima. Koliko mi je krivo jer zaostaju isplate, toliko mi je i drago jer ekipa ne mora da razmišlja da li će dobiti svoj novac. Iz ovog razloga današnji debi ću igrati praktično bez pola tima jer nismo mogli da registrujemo osam igrača te su u konkurenciji četiri omladinca. Predsednik kluba i rukovodstvo, svesni okolnosti pružili su nam podršku i istakli da za nas prvenstvo počinje od 2. kola do kada će biti izmirena sva dugovanja. Situacija je specifična, ali se zna red i smatram da tako treba da bude svuda u svetu pa i u Srbiji jer igrač ne može da pruži 100 odsto ako nije primio platu šest meseci - rekao je Lalatović za Mozzart Sport.

Srpski strateg potom je istakao da su uslovi u saudijskom fudbalu odlični, a da su značajna ulaganja uticala na veliku ekspanziju.

- Prihvaćen sam od prvog dana kao da sam ponikao ovde, a i lično se osećam kao da sam odrastao u klubu. Bio sam želja predsednika i to je pokazatelj da je prepoznat moj dosadašnji rad. Doveli smo igrače iz Arabije i tri nova stranca. Cilj koji je postavljen po dolasku je da se Al Batin ne bori za opstanak u aktuelnoj sezoni, odnosno da izbegne prošlogodišnji scenario kada je mogao da sa remijem u poslednjem kolu ispadne iz lige.

Uslovi koje je dobio Lalatović i poverenje ukazano od strane rukovodstva uticali su da perspektivni trener bude u potpunosti zadovoljan trenutnim statusom.

- Imam apsolutno poverenje rukovodstva i odrešene ruke, što je veoma važno. Imao sam ponudu Azerbejdžanaca da preuzmem selekciju do 23 godine, bili su spremni da plate klauzulom predviđeno obeštećenje od 150.000 dolara, ali sam odbio tu ponudu. Iako je finansijska situacija takva da još nismo dobili ni dinar dok se ne isplate dugovanja, nemamo razloga za nezadovoljstvo jer smo svesni da ćemo dobiti novac. Došla su velika imena poput Maurisija i Akve, igrača koji nisu navikli da kasni isplata, ali će uskoro sve biti regulisano - izjavio je Lalatović koji je potom i govorio o tome kako se već ranije odlučio da za eventualna pojačanja morati da sačeka zimsku pijacu, a pogled je usmeren i ka srpskom tržištu.

- Imam fenomenalan odnos sa igračima. Sjajna je komunikacija i saradnja, razgovarao sam nedavno sa Fabijom koji je istakao da do sada nije imao ovakav odnos ni sa jednim trenerom. Atmosfera je zista sjajna i zadovoljan sam igračkim kadrom koji imam. U ovom trenutku imamo sedam stranaca što je maksimalan dozvoljeni broj. Naravno, postoje igrači iz Srbije koje bih želeo u svojim redovima, ali ćemo za trensfere morati da sačekamo polusezonu. Dogovor sa upravom je da, ukoliko sve bude teklo po planu, u decembru dovedem dva, tri pojačanja. Naši igrači imaju kvalitet da igraju u Arabiji, a klubovi ovde su finansijski sposobni da ih dovedu, čak i igrače Zvezde i Partizana. Klub može da plati obeštećenje i do dva miliona dolara, dok su najveće plate oko 100.000 - zaključio je Lalatović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading