Miloš Biković ekskluzivno za REPUBLIKU: "Ubrzanje" je bogatije, brže i luđe! (VIDEO)

Autor: Marko PANTIĆ

Zabava

14.08.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film nije u klasičnom smislu ubrzan, već posledice dejstava junaka i ulaska u taj svet kriminala stižu mnogo brže nego što ih oni očekuju. Ubrzava se njihovo sagorevanje, kaže glumac

 

Na otvaranju 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bez premca glavna zvezda je bio Miloš Biković. Glumac koji svojim rolama i neverovatnom harizmom osvaja planetu ekipi Srpskog telegrafa i portala Republika.rs pre projekcije filma "Južni vetar 2 - Ubrzanje" prvo je poverio da će samo snimanje pamtiti po ujedima komaraca, ali i po otkrivanju novih predela naše zemlje.

- Komarci... - nasmejao se Biković i dodao:

- Snimali smo u prirodi u Knjaževcu. To su prelepi delovi Srbije koje do sada nisam imao prilike da vidim i upoznam. Otkrivanje svoje zemlje za mene je najveći utisak tokom snimanja filma - rekao nam je Miloš.

Foto: Dragan Kadić

Miloš Biković na festivalu u Vrnjačkoj banji

 

O ostvarenju "Južni vetru 2 - Ubrzanje", Biković ističe da je ekipa predvođena Avramovićem nastavak prvog dela iz krimi-drame izmestila u neki roud.

- Mislim da će to publici biti dinamičnije, produkciono zahtevnije, bogatije brže, luđe. Zove se "Ubrzanje" ne zato što će film biti ubrzan, nego što će posledice njihovih dejstava i ulaska u svet kriminala stići mnogo brže nego što ih naši junaci očekuju. Ubrzava se njihovo sagorevanje - kaže glumac, ističući i da se lik Maraša, koji tumači, vidno promenio.

Biković se osvrnuo i na svetsku premijeru dugoočekivanog Avramovićevog ostvarenja na festivalu u Puli.

- Nisam mogao da verujem, a nisam se ni nadao da "Južni vetar" toliko vole u Hrvatskoj i da će imati takav odjek. Dolazili su iz drugih gradova, iz Rijeke, Zagreba... Svi su pitali kad će nastavak. Karte su planule nekoliko dana pre same projekcije i bilo mi je puno srce. To prvo veče, kada je "Ubrzanje" prikazano, za mene je to bila prava nagrada, koja je došla iz srca publike, od koje nismo mogli da uđemo u pulsku Arenu. Mislim da je to pobeda - u dahu izgovara naš glumac.

Foto: Dragan Kadić

Miloš Biković na festivalu u Vrnjačkoj banji

 

Pulski festival ostaće mu u sećanju i po deki iz Zagreba.

- Čovek je došao čak iz Zagreba zbog filma i poklonio mi vino. U znak zahvalnosti, poveo sam ga sa sobom na after parti. Ekipa u kombiju je ostala u čudu. To su ti ljudski, topli kontakti. Publika mnogo voli ove junake, a meni je to pokazatelj da smo uspeli u nameri da im je zanimljivo da gledaju film - ističe glumac.

S obzirom na to da je veliku popularnost stekao u filmu "Montevideo" tumačeći čuvenog Tirketa, a da ga nove mlađe generacije poznaju kao čuvenog Maraša iz "Južnog vetra", Biković nam otkriva šta je zapravo njegova lična karta.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miloš Biković na festivalu u Vrnjačkoj banji

 

- Moja lična karta je glumac. A glumac podrazumeva da ima različite uloge i da ga prepoznaju i vole u svima. Drago mi je da se na nekom svom zrelom početku karijere mogu pohvaliti sa dve takve role u srpskoj kinematografiji - zaključuje Miloš Biković. 

 

Ceo razgovor sa Milošem Bikovićem pogledajte u videu na početku teksta! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading