MAMIĆ SE NA SUDU ODREKAO HRVATSKE: Tamo su mi uzeli dušu!

Autor:

Sport

13.08.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji član uprave Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić odrekao su u četvrtak na Sudu Bosne i Hercegovine svake veze sa Hrvatskom uz konstataciju kako mu je ona "uzela dušu", prenose hrvatski mediji.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zdravko Mamić

Mamićevi advokati su se, zajedno uz Tužilaštvo BiH, gotovo identičnim argumentima, usprotivili novom zahtevu hrvatskog pravosuđa za njegovo izručenje.

Hrvatski mediji dalje prenose da je pred sudijom Mirsadom Strikom u Sarajevu održano ročište na zahtev Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića koji se temilji rešenjem o pritvoru koji je Mamiću odredio Županijski sud u Zagrebu u sklopu istrage o slučaju podmićivanja trojice sudaija Županijskog suda u Osijeku.

Podsetimo se, postupak je pokrenut nakon što je Mamić, koji se skriva u BiH, javno optužio sudije iz pomenutog suda da im je davao mito kako bi dobio povoljnu presudu za sebe u predmetu koji je protiv njega vođen zbog izvlačenja novca iz fudbalskog kluba Dinamo, za koji je u presudi pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading