ISTORIJA JE ISPISANA: Mesi je ZVANIČNO predstavljen u Parizu (VIDEO)

Autor:

Sport

11.08.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski fudbaler Lionel Mesi je danas potpisao ugovor sa francuskim klubom Pari sen Žermenom.

Republika

Foto: TwitterPrintscreen/PSG

Lionel Mesi

Istorija je i zvanično ispisana. Nakon ovog potpisa, može se smatrati da evropski fudbal više neće biti isti. 

Hiljade fanova nalazi se ispred stadiona Pari Sen Žermena čekajući prve reči Lea Mesija kao igrača njihovog kluba. Čekali su i dočekali.  

Mesi je sa Parižanima potpisao ugovor na dve plus jednu godinu u vrednosti od oko 40 miliona evra godišnje.

Argentinac je izabrao broj 30, koji je nosio na početku karijere u dresu Barselone.

 

 

- Ovo je svakako najveće pojačanje u istoriji kluba. On je mađioničar. Svi smo veoma uzbuđeni. Neverovatno je šta smo postigli. Prvog dana kada smo počeli pre 10 godina, svi su se pitali šta će biti sa nama, ali imali smo veliku ambiciju i veliki projekat. Nije tajna da je ovaj dogovor veliak želja obe strane. Leo, hvala tebi, tvojoj ženi, ocu, tvom timu, što smo ovo realizovali. Mnogo ljudi ne zna, ali ja sam jako ponosan, radiš veoma važan i veliki posao za ovaj klub - istakao je predsednik francuskog kluba Naser El-Kelaifi i potom dodao:

 - Imamo najbolje igrače na svetu, i trenera koji je za mene najbolji.

Potom se pristunima konačno obratio i dugoočekivani Lionel Mesi. 

- Svi znaju da sam se rastao sa Barselonom i bilo je mnogo bolno posle toliko godina. Mnogo sam srećan i uzbuđen. Hvala navijačima u Parizu, što su me dočekali tako, iznenađen sam, to doprinosi mojoj sreći. Jedva čekam da počnem sa treninzima. Spreman sam da se borim za svaki trofej - počeo je Argentinac.

 

 

 - Pariz je bio mnogo brz, reagovali odmah po saopštenju Barselone u četvrtak - dodao je Mesi. 

Slavni Argentinac se potom osvrnuo se i na drim-tim Parižana, ali i napdački tandem koji će činiti sa Mbapeom i Nejmarom.

- Tim ovde je neverovatan. Bilo je nekoliko neverovatnih potpisa. Ovo će za mene biti neverovatno iskustvo. Igraću sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je da ću deliti svlačionicu sa njima dvojicom. Nadam se sjajnoj sezoni - istakao je Mesi.  

 

 

A zatim i najvažnije pitanje, kada ćemo ga videti na terenu?

- Ne znam kada ću prvi put moći da igram i možda će mi prvo biti potrebno neko predsezonsko prilagođavanje. Došao sam ovde sa odmora, pa ćemo videti šta će reći stručni štab.

Mnogi su mišljenja da je pariški klub ovim transfer već osvojio Ligu šampioina, ali Mesi ima šta da kaže i po tom pitanju. 

- Teško je osvojiti Ligu šampiona. Tu igraju najbolji, a ne pobedi uvek onaj koji to jeste, jer je to jedno specifično takmičenje i zato ono i jeste lepo. Za pehar treba složan tim i sreća - zaključio je novi fudbaler Pari sen Žermena Lionel Mesi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading