(VIDEO) BOLJE DANAS SRPSKOG FUDBALA: VAR stigao u Humsku

Autor:

Sport

14.07.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stadionu Partizana je u utorak instaliran VAR sistem.

RepublikaFoto: YouTube printscreen/FK Partizan Beograd
VAR je stigao u Humsku

Pošto Partizan prve dve utakmice nove sezone Superlige Srbije igra na strani, VAR će u Humskoj debitovati u trećem kolu, kada na noge crno-belima stiže Voždovac.

Monitor koji je postavljen u ravni klupa za igrače i stručni štab, ispod zapadne tribine, povezan je sa VAR sobom FSS-a u Staroj Pazovi gde se, kao kontrolori, nalaze VAR sudija, AVAR (asistent osobe zadužene za VAR) i operator (tehničko lice sa televizije koje pomaže u premotavanju i produkciji slike sa terena).

U toku jednog dana moguće je pogledati četiri utakmice pod VAR nadzorom. Slika sa terena do VAR sobe može kasniti do jedne sekunde.

Tokom utakmice koja je odigrana na stadionu Partizana između mlađih omladinaca FK Partizan i zaposlenih na kanalu Arena Sport, simulirane su situacije koje se mogu dogoditi i tokom utakmica, kao što su penal, faul, ofsajd, prekršaji za karton...

Primena VAR sistema u Srbiji počinje u petak, 16. jula 2021. godine, utakmicom između Čukaričkog i Voždovca ma Banovom brdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading