LUKA JOVIĆ USRED SKANDALA KOJI POTRESA EVROPU! Prevara vezana za TRANSFER, u šemi I BIVŠI ČLAN PARTIZANA!

Autor: V.Z.

Sport

09.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki skandal drma portugalski fudbal! Predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira (72) uhapšen je u sredu zbog sumnje za brojne nepravilnosti u poslovanju lisabonskog kluba u periodu od 2014. do danas, kada su, između ostalih, angažovana i dvojica srpskih fudbalera - Luka Jović i Andrija Živković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira (72) uhapšen je u sredu zbog sumnje za brojne nepravilnosti u poslovanju lisabonskog kluba u periodu od 2014. do danas, kada su, između ostalih, angažovana i dvojica srpskih fudbalera - Luka Jović i Andrija Živković.

 

Tamošnje tužilaštvo tereti Vijeiru za prevaru i utaju poreza, a policija je u velikoj akciji izvršila čak 45 pretresa u Lisabonu i Bragi i uhapsila četiri osobe. Slobode su lišeni još i dva biznismena i jedan sportski agent, prenose portugalski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Živković u dresu Benfike

Kako se navodi, Vijeira je prevario bankarski sistem i iskoristio položaj predsednika kluba da pomogne prijatelju Hose Antoniju dos Santosu da ostvari veliku zaradu od prodaje deonica Benfike, a u zamenu za brisanje svojih dugova. Pretres je izvršen na nekoliko lokacija, među kojima su Vijeirine i Dos Santosove kuće, stadion Benfike, sedišta banke Novo Banco da bi se pronašli dokazi o krivičnim delima povrede poverenja, prevare, falsifikovanje i pranje novca.

Luka Jović stigao je na La Luž u januaru 2016. za 6,6 miliona evra iz Apolona, samo pet dana nakon što ga je Crvena zvezda prodala Kipranima za 1,75 miliona. Transfer Andrije Živkovića iz Partizana u Benfiku šest meseci kasnije iznosio je tačno 6,5 miliona evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading