EVO ŠTA VLAHOVIĆA ČEKA: Legenda srpskog fudbala o Dušanovom TRANSFERU KARIJERE!

Autor:

Sport

23.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stara dama" je dobra sredina za špica kao što je Duca jer poseduje kvalitet za ovakav klub, kaže bivši fudbaler giganta iz Torina Darko Kovačević za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Srpski telegraf u utorak je objavio ekskluzivno saznanje da se Dušan Vlahović (21) dogovorio o ličnim uslovima sa Juventusom, a da se za zvaničnu potvrdu potpisa čeka odlazak Kristijana Ronalda. Kroz istoriju dres velikana iz Torina nosilo je pet srpskih igrača, a samo je jedan bio napadač, kao i sadašnji špic Fjorentine, a to je Darko Kovačević (47).

 

RepublikaFoto: Starsport
Darko Kovačević

On je u redovima "stare dame" proveo dve godine, od 1999. do 2001, i u tom periodu postigao 26 golova na 71 utakmici. Upravo je bivši centarfor u razgovoru za naš list izneo mišljenje kako će se mladi Beograđanin snaći od leta kao član bjanko-nera.

Darko: Neka ne brine za navijače!

Poznato je da su navijači Fjorentine i Juventusa u više nego lošim odnosima, a sve je počelo zbog prelaska Roberta Bađa 1990. iz Firence u Torino. Ostaje pitanje kako bi onda Dušan Vlahović bio dočekan na stadionu "Artemio Franki", ali naš sagovornik smatra da je to sve sastavni deo fudbala.

- To se s vremenom zaboravi, nije veliki problem. Sve je to sastavni deo fudbala. Igrač uvek treba da gleda interes kluba i gde da se proda i šta je najbolje za njegovu karijeru - zaključio je Kovačević.

- Ja sam ranije govorio za neke italijanske medije da je Juventus dobra sredina za napadača kao što je Duca. On je sigurno svestan da će imati konkurenciju, sledi mu novo dokazivanje, gde ponovo mora da pokaže kvalitet koji poseduje - istakao je čovek koji je sa crno-belima osvojio Intertoto kup 1999.

Darko: Bitan faktor je i trener Alegri, Vlahović će tek napredovati kod njega

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije veruje da će Vlahović posebno napredovati zbog kvaliteta trenera Masimilijana Alegrija, koji se vratio na Alijanc stadion posle dve godine.

- Mislim da je bitan faktor i trener Maks Alegri. On je dobar trener koji voli da igra s različitim tipovima napadača i mislim da će Duca tek napredovati još više. Juve uvek ima četiri-pet vrhunskih napadača, a tako je bilo i u moje vreme. Juventus je takav klub, ali ako imaš kvalitet, koji Vlahović sigurno ima, onda možeš da se izboriš za svoje mesto - poručio je Darko iz Atine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading