ZVEZDA OSTAVLJA VELIKANE ZA PETAMA: Podatak o šampionu Srbije koji će vas ZAPANJITI, jači od EVROPSKE ELITE!

Autor: Republika

Sport

21.06.2021

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je ostvaril jednu od najblistavijih sezona u modernoj istoriji kluba i odlično se plasirala na UEFA rang listi.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje prvenstvene titule Crvene zvezde

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije beleži kontinuitet učešća u evropskim takmičenjima, a na domaćim terenima dominira kao malo koji tim na prostorima bivše Jugoslavije.

Klub iz Ljutice Bogdana je trenutno na 50. mestu UEFA rang liste sa koeficijentom 32.5, 40 mesta iznad najljućeg rivala Partizana.

Iza crveno-belih su mnogi velikani, prvaci "liga petice", pa čak i Lige šampiona.

Tik ispod je prvak FA Kupa Lester sa koeficijentom 32, sledi ih jedan od stubova evropskog fudbala Milan sa koeficijentom 31 na 53. mestu. Upravo roso-neri su izbacili Zvezdu u nok-aut fazi Lige Evrope, a u domaćem prvenstvu su buknuli u vrh posle godina tavorenjaiz bezizlazne situacije.

RepublikaFoto: Starsport
Dueli Zvezde i Milana

Još jedan bivši prvak Lige šampiona Olimpijk Marsej kaska za Zvezdom, poraženi iz Barija 1991. i šampion dve godine kasnije je na 57. mestu sa koeficijentom 28.

Ne smeju se zaboraviti ni velikani iz zemalja Beneluksa - Anderleht na 65. mestu (25) i Fejenord na tri stepenika ispod sa koeficijentom 21. Prvi šampion Kupa evropskih šampiona sa Istoka, rumunska Steaua je sedamdeseta.

Najveće iznenađenje je prvak Francuske Lil, koji je na čak 109. mestu, uprkos srečavanju Pari sen Žermena da dođe do trofeja, ukupni koeficijent 14.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading