ČITAV SVET IŠČEKUJE OBJAVU IZ PENTAGONA - DA LI POSTOJE VANZEMALJCI?! A evo kako je jedan britanski gradić postao centar NLO PRISUSTVA!

Autor: Republika

Svet

21.06.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko ministarstvo odbrane sprema se da objavi izveštaj o prisustvu NLO, što je dočekano s oduševljenjem u zajednici ufologa.

RepublikaFoto: printscreen/Stars Academy of Arts and Science
Snimci neidentifikovanih letećih objekata nastali su u periodu između 2015. i 2017.  

Gotovo 75 godina nakon slučaja Rouzvel, prisustvo NLO je ponovo postala tema javne politike, a svemu su dodatno doprinele najave da će Pentagon uskoro objaviti izveštaj o aktivnostima Programa identifikacije napredne vazdušne pretnje, kao i tvrdnje bivšeg direktora tog programa Luisa Elizonda koji je ranije ovog meseca za Vašington post istakao kako je "prilično uveren da ljudska vrsta ima posla s tehnologijom, nekoliko generacija ispred onoga što smatramo tehnologijom sljedeće generacije. 

Iako je najava o objavljivanju izveštaja tema broj jedan u celom svetu, ona je ipak posebno interesovanje pobudila u Todmordenu, gradiću smeštenom na severu Engleske.

To mesto sa svega 15.000 stanovnika poznato je zbog brojnih neobjašnjivih događaja i "viđenja" NLO, zbog čega je Todmorden zaradio reputaciju britanskog Rouzvela. 

Ufolog Kolin Lial, koji živi u Todmordenu i koji je čelnik lokalnog društva ufologa, kazao je da ga ljudi zaustavljaju na ulici i raspituju se o izveštaju. On je, naime, osnovao ufološko društvo 2016. nakon što je dovršio triptih pod nazivom "Landmark event" koji opisuje neobična zbivanja u okolini gradića pre, tokom i nakon slučaja Alana Godfrija.

Godfri, bivši policajac i stanovnik Todmordena, tvrdi da su ga vanzemaljci oteli 1980. dok je istraživao misterioznu smrt Zigmunda Adamskog, 56-godišnjeg rudara koji je pronađen na gomili uglja šest meseci pre Godfrijeve otmice. Godfri je postao lokalna zvezda nakon što je 2017. objavio knjigu "Ko su ili šta su oni?". 

Lial smatra da je "otmica" Godfrija, koja se navodno dogodila pre 40 godina, jedna od prekretnica u istraživanju NLO. 

Najava Pentagonovog izvešaja o NLO izazvalo je i određene reakcije u NLO krugovima. Garija Heseltina, istraživača i bivšeg policijskog detektiva iz Holmfirta, skoro otkrivanje izveštaja je ohrabrilo da pokrene Međunarodnu koaliciju za vanzemaljska istraživanja kako bi koordinirao globalni odgovor.

- Bilo da se to dogodi za 10 dana ili 10 godina, potvrda postojanja vanzemaljskog života dolazi i to će izazvati veliki šok - istakao je on. 

Drugi stručnjaci su ipak oprezniji. Stiv Mera, vlasnik i direktor "Phenomena Magazine", najčitanijeg magazina o NLO u Britaniji, poziva na oprez i očekuje da izvještaj neće imati znatniji uticaj od teksta Njujork tajmsa iz decembra 2017, koji je izazvao navalu uzbuđenja, ali nije ponudio nikakve konkretnije dokaze o postojanju NLO.

- Ne mislim da ćemo dobiti bilo kakve odgovore na pitanja već da će izveštaj Pentagona utvrditi činjenicu da se radi o stvarnim stvarima koje postoje i koje više nisu predmet sprdnje - kazao je Mera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading