(VIDEO) BILO JEDNOM NA NOVOM ZELANDU: Srbija je ŠAMPION SVETA - "orlići" postali "orlovi", a gde su veliki uspesi?

Autor:

Sport

20.06.2021

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok najbolje evropske reprezentacije igraju na Evropskom prvenstvu, Srbija se seća najvećeg uspeha u istoriji našeg fudbala!

Šampioni sveta u fudbalu

Danas je tačno šest godina od osvajanja titule svetskog prvaka reprezentacije Srbije do 20 godina na Novom Zelandu!

"Orlići" su turnir otvorili porazom od Urugvaja (0:1), potom savladali Mali (2:0) i Meksiko (2:0), a onda su četiri puta zaredom igrali 120 (i više) minuta fudbala.

Prvo smo posle produžetaka pobedili Mađarsku (2:1), i to tako što smo u 91. minutu izjednačili rezultat, zatim smo nakon devet serija penala izbacili Amerikance, pa ponovo u produžetku Mali (2:1), a onda na isti način i Brazil (2:1).

Tim koji je pokorio svet: Rajković, Gajić, Antonov, Zdejelar, Veljković, Babić, Šaponjić, Maksimović, Mandić, Gaćinović, Živković, Manojlović, Milošević, Jovanović, Stevanović, Grujić, Pankov, Janković, Ilić, Sergej Milinković Savić, Vanja Milinković Savić Selektor: Veljko Paunović

A gde su i šta rade momci koju su se popeli na krov sveta?

Devetorica od 23 osvajača Mundijalita su nosila dres "A" reprezentacije, ali nisu svi uspeli da naprave blistave karijere.

Nemanje Maksimovića se sećamo kao jednog od najvećih heroja ovog velikog uspeha, a srpski vezista trenutno nosi dres Hetafea i zabeležio je 31 nastup za prvi tim!

Sergej Milinković Savić je verovatno najzvučnije ime, tada treći igrač prvenstva sada nezamenljiv igrač Lacija i jedan od najcenjenijih vezista u najjačim ligama! U reprezentaciji redovno računaju na njegove partije, i očekuje se da zablista u kvalifikacijama za Mudijal kao kada je Norvežane bacio na kolena u polufinalu baraža kvalifikacija za EP, koje nažalost nismo dočekali!

RepublikaFoto: Starsport

Predrag Rajković dugo se smenjivao ispred mreže državnog tima zajedno sa Markom Dmitrovićem.

U poslednje tri utakmice Srbije golman Remsa dobio je prednost i trebalo bi da bude jedan od aduta selektora Dragana Stojkovića Piksija na putu za Katar.

Andrija Živković je oživeo karijeru u PAOK-u posle tavorenja u Benfiki, a izgleda da ga sadašnji seketor ima u planovima, pošto ga dosadašnji "kormilari" nisu imali u vidu.

Marko Grujić je neko od koga se najviše očekivalo, čini se da Piksi pokušava da ga vrati na stari kolosek, ali ukoliko nastavi da luta po pozajmicama teško da će povratiti stari sjaj.

Mijat Gaćinović je se očekuje u reprezentaciji od septembra, a do sada je upisao 23 nastupa za "A" tim, a svi se sećamo bure koja je usledila kada ga je Krtsajić izostavio sa spiska putnika za Mundijal!

Miloša Veljkovića povrede takođe, često sprečavaju da nosi dres Srbije, do sada je zabeležio samo 9 nastupa, ali s obzorom na poziciju na kojoj igra, možemo ga očekivati u Piksijevom timu u skorije vreme.

Saša Zdjelar i Milan Gajić mogu se nazvati samo debitantima, i pitanje je koliko će još šansi dobiti u budućnosti, ako imamo u vidu konkurenciju na njihovim pozicijama!

I naravno, najzaslužniji za ovaj uspeh je Veljko Paunović koji se spominjao u nekoliko navrata kao potencijalni selektor A reprezentacije, ali trenutno je angažovan kao prvi trener Redinga koji igra u drugoj ligi Engleske.

Pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija reprezentacija Srbije je krenula u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Kataru, a "orlovi" su posle tri kola na čelnom mestu grupe A, nadamo se da nam ovo veliko takmičenje neće izmaći!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading