NOVO IME NA MARAKANI: Najbolji strelac SVIH VREMENA pred Delijama!

Autor: Republika

Sport

05.06.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loža nza gostujuće rukovodstvo na stadionu "Rajko Mitić" nosiće ime po jednom od najboljih igrača Crvene zvezde svih vremena Bori Kostiću, saznaje Mozzart Sport.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion "Rajko Mitić"

Ime nekadašnjeg golgetera, najboljeg strelca u istoriji Crvene zvezde, poneće loža za gostujuće rukovodstvo koja se nalazi na gornjem nivou stadiona, kod klupskog muzeja. Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak, 14. jun. Dan na koji je 1930. godine čuveni golgeter rođen u Obrenovcu.

Bora Kostić je crveno-beli dres nosio u dva mandata, od 1951. do 1961. godine, pa od 1962. do 1966. U međuvremenu je jednu sezonu bio član Vičence, ali ga je lom noge sprečio da ostavi trag u italijanskom fudbalu.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 341 zvaničnu utakmicu i postigao čak 230 golova, a ukupno je dao 539 pogodaka u 580 nastupa za klub iz Ljutice Bogdana.

Ideja da se jedna od loža na stadionu Rajko Mitić nazove po Bori Kostiću potekla je od Odbora za istoriju i identitet FK Crvena zvezda, u kojem su angažovani članovi kluba. Bez dileme ime koje zaslužuje takvu čast.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading