ZEMLJOTRES U EVROPSKOM FUDBALU: UEFA četiri VELIKANA IZBACUJE iz Lige šampiona!

Autor:

Sport

05.05.2021

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura u evropskom fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar Lige šampiona

Nastavlja se saga o Superligi Evrope. UEFA preti da će pojedine klubove kazniti izbacivanjem iz njenih takmičenja na dve godine ukoliko ne ispune svoje obaveze, prenosi ESPN.

Američki medij javlja da je UEFA spremna da žestoko kazni klubove koji su pristali na Superligu Evrope i još uvek se nisu dovoljno distancirali od takmičenja!

Njihovi izvori bliski UEFA navode da su četiri kluba još uvek formalno spremni da ostanu deo Superlige, a to su Juventus, Real Madrid, Barselona i Milan.

Evropska kuća fudbala je u poslednjih 10 dana vodila razgovore sa 12 klubova u želji da oni definitivno dođu do dogovora o napuštanju projekta Superlige i sa sedam klubova su stigli do takvog dogovora, pošto su se Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem odlučili da istupe iz Superlige.

Oni to još nisu uradili zvanično, jer im je potrebno devet od 12 klubova, kako bi ceo projekat i zvanično propao. Inter je jedini koji je još na "ničijoj zemlji", jer su spremni da istupe iz Superlige iako još nisu stigli do dogovora sa UEFA.

 

 

Četiri gorepomenuta kluba i dalje insistiraju na Superligi i mogli bi da budu kažnjeni od strane UEFA zbog kršenja člana 51 njihovog statuta, koji se tiče upravo pokušaja za osnivanje takmičenja van okrilja UEFA.

UEFA se sada nada da će stići do devet timova koji će pristati na istupanje iz Superlige, kako bi time mogli da svi dogovore značajno blaže sankcije zbog pokušaja osnivanja tog takmičenja.

"ESPN" piše da ako do toga ne dođe, klubovi koji i dalje žele da ostanu deo projekta Superlige mogu biti izbačeni iz Lige šampiona i Lige Evrope na čak dve godine, što bi te klubove žestoko pogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading