STANKOVIĆ SE OGLASIO: Trener Crvene zvezde o ODLASKU STRANCA!

Autor: Republika

Sport

04.05.2021

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmicu 35. kola Superlige Srbije koju će crveno-beli posle kraćeg odmora odigrati na gostujućem terenu protiv Rada sutra od 18:05.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

- Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada – istakao je Stanković.

Osvrnuo se Stanković i na prethodni meč koji su njegovi izabranici odigrali protiv Rada u Kupu Srbije.

- Bitno je da smo pobedili i prošli u narednu fazu takmičenja Kupa Srbije, voleo bih da se ponovi taj rezultat i da uzmemo tri boda. Kup smo igrali dva dana posle prvenstvene utakmice, imali dosta promena u ekipi, uspeli smo da preokrenemo, pokazali jak karakter i Zvezda je bila čvrsta ekipa na terenu, to očekujem i sutra.

Šef stručnog štaba odgovorio je i na pitanje da li će moći da računa na Aleksandra Kataija na sutrašnjem duelu.

- Katai neće biti na raspolaganju za sutrašnji meč.

Govorio je Stanković i o igračima koji su u prošlosti nastupali za Crvenu zvezdu, a u ovom trenutku brane boje Rada.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Stanković tokom slavlja u svlačionici

- Momci koji su ponikli u Zvezdinoj školi a sada nastupaju za Rad znaju kako je takmičiti se i dolaziti do cilja. Očekujem snažan otpor, oni imaju svoju matematiku, znaju za šta se bore, mi imamo svoje ciljeve, sigurno će biti jedna dobra takmičarska utakmica sutra.

Još jednom je šef stručnog štaba našeg tima govorio o igračima koji se razvijaju u našoj Omladinskoj školi.  

- Govorio sam već o momcima koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi. Ne možeš nekog da priključiš timu u sred sezone. Klub i ja imamo jedan stav po pitanju toga, da momci treba da prođu pripreme, uđu u sistem treninga, takmičenja, rada, pa tek onda da zaigraju. Ukoliko oni samo debituju, a ne nastave da igraju, time ništa nismo dobili. Jednostavno kada uđu u tim tu treba i da ostanu kao što su to učinili Nikolić, Petrović, Eraković i Gavrić, da ostanu i budu nosioci igre. Sve igrače koji se nalaze u prvom timu gledam kao standardne, ako ću nešto i da menjam to neće uticati na naše ciljeve i rezultate. Radi se o momcima koji su spremni, željni igre, biće malo promena, ali ne dramatičnih.

Šef stručnog štaba načeg tima govorio je i o odlasku Ričarda Odade u Keniju.

- Odada je tražio dozvolu da ode u Keniju, mi smo ga pustili, u pitanju su privatni razlozi.

Osvrnuo se Stanković i na priče o pojačanjima za narednu sezonu.

- Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran sto posto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina.

Nije krio nekadašnji kapiten Crvene zvezde da je dobio dosta čestitki posle osvojene 32. titule.

- Dosta ljudi iz sveta fudbala mi je čestitalo titulu koju smo i matematički nedavno obezbedili. Svi oni sa kojima sam ostao u kontaktu su čestitali i drago mi je zbog toga.

Prokomentarisao je Stanković i ideju od 12 klubova u Superligi Srbije.

- Dopada mi se ideja o ligi od 12 klubova – zaključio je Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading