VELEOBRT: Ibrahimoviću pretilo ISKLJUČENJE IZ FUDBALA, ali se desio RADIKALAN ZAOKRET

Autor: Republika

Sport

27.04.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski as Zlatan Ibrahimović će biti kažnjen zbog umešanosti u rad sportske kladionice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Prva zvezda Milana je pod istrgom i preti mu ozbiljna kazna. Prvo se govorilo o isključenju iz fudbala i suspenziji, međutim, prema najnovijim informacijama neće biti toliko rogorozno.

Iako Etička i Disciplinska komisija UEFA utvrde kako je Ibrahimović kriv, odnosno potvrde njegovu umešanost u rad kladionice, Ibrahimović neće biti doživotno isključen iz fudbala, niti suspendovan. Prema pisanju medija, najstrašnija kazna koju popularni Ibra može da dobije jeste 100.000 švajcarskih franaka i do tri godine suspenzije, što bi moglo da znači kraj igračke karijere.

U ovo vreme za tri godine će Ibrahimović imati 42 i po, te bi bilo iznenađenje kada bi Šveđanin nastavio sa profesionalnim fudbalom. Naravno, priređivao je Ibra puno puta iznenađenja, ali nije realno da bi mogao da igra na ovom nivou na kom je trenutno.

- Zabrajneno je učešće, bilo direktno ili indirektno, u sportskom klađenju, kockanju, lutriji ili sličnim događajima ili transakcijama vezanim za fudbalske utakmice ili takmičenja koja su direktno vezana za fudbal. Oni neće imati bilo kakvog udela, bilo dikretno ili indirektno (preko trećeg lica) u telima, kompanijama, organizacijama i slično, koje promovišu, organizuju ili sprovode klađenje, kockanje, lutriju ili slične događaje vezane za fudbalske mečeve i takmičenja. "Udeo" uključuje bilo kakvu moguću dobiti ili prednosti za osobu uključenu u Kodeks, ili za one sa kojima je povezan, piše u Etičkom kodeksu FIFA koji je navodno prekršio fudbaler.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Kršenje ovog kodeksa FIFA aktivira istragu zbog povrede integriteta, a ukoliko bude utvrđeno da je isti bio povređen, Ibrahimović bi maksimalno mogao da bude kažnjen na tri godine suspenzije i 100.000 franaka.

Zlatan je, inače, postao "ambasador" firme Bethard u martu 2018, podseća engleski "Skajsport", ali se tek nedavno saznalo da je, navodno, i suvlasnik te kladioničarske firme. Švedski golgeter se tim povodom nije javno oglasio, ali jeste kada je promovisao Bethard putem sajta pomenute kompanije:

- Ja sam, naravno, dugo 'praćen' od strane kladioničarskih kuća tokom moje karijere, ali do sada me nisu privlačile. Ipak, ova je drugačija, jer je u pitanju kompanija sa švedskim korenima, osnivači su joj iz mog rodnog grada i vole da rešavaju izazove na drugačiji način - poručio je tada Ibra.

Podsetimo, ranije tokom ovog meseca, Ibrahimović je potpisao produžetak saradnje sa FK Milan, ali ne samo da je pitanje da li će taj ugovor "sprovesti u delo", već da li će ikada više igrati takmičarski fudbal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading