Japanski tigar na pragu istorije: Partizanov Japanac sanja o ZAISTA EKSKLUZIVNOM DRUŠVU u istorijskim spisama Partizana!

Autor:

Sport

31.03.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takuma Asano i Partizan, to su srca dva.

RepublikaFoto: Starsport
Japanski tigar Takuma Asano

Takuma Asano, Partizanov „samuraj”, na dobrom je putu da sezonu iz snova začini laskavim atributom najboljeg strelca Super lige – za večni trag u srpskom fudbalu.

Crno-beli, kako sebe voli da naziva, jaguar, može da se podiči sa 16 egzekucija - od avgusta prošle godine „ujeo je za srce” čak 11 ovdašnjih elitnih klubova.

„U notesu” krilnog napadača našli su se: Novi Pazar, Javor, Radnik (1+1), Inđija (3+1), Spartak, TSC, Voždovac, Mladost, Vojvodina (2), Zlatibor i OFK Bačka.

U „generalnom plasmanu” trenutno je na drugom mestu, tik iza Radnikove uzdanice Milana Makarića (17 golova), ali...

RepublikaFoto: Starsport
Asano je drugi strelac Superlige iza Makarića

Činjenica da je ostalo još 10 etapa do zaključenja borbe za bodove otvara brzonogom Japancu mogućnost da prvi projuri kroz cilj. Dueli sa Metalcem, Radničkim, Spartakom, OFK Bačkom i Voždovcem u Humskoj i Crvenom zvezdom, Mačvom, Proleterom, Čukaričkim i Mladošću u gostima – prilika za uvećanje golgeterskog salda.

I...

Takuma Asano mogao bi da postane peti fudbaler Partizana sa srpskom „zlatnom kopačkom” (period od 2006. i osamostaljenja), uz rame Laminu Dijari (2008/09), Ivici Ilievu (2010/11), Urošu Đurđeviću i Leonardu da Silvi Souzi (zajedno na pedestalu 2016/17), prenosi "Sportski žurnal".

Dovoljno razloga da još više zapne!

LJubimcu Grobara, ruku na srce, u ovoj sezoni sve polazi od ruke, u „Zemunelu” se slažu – zasluženo. Radnik - „par-ekselans”, profesionalac od glave do pete, za opravdan „strah” trenera Aleksandra Stanojevića: „Moram da budem u dlaku precizan kad Asanu dodeljujem zadatke, ispunjava ih do tančina”: A, kad je tako... Nagrada u vidu poslate lopte u protivničku mrežu stiže: malo, malo, pa Takumino prezime zasvetli na semaforu.

Naravno, ima i „srećnika” s pohvalom da nisu doživeli Japančev ugriz: Napredak, Rad, Metalac (doduše, Milanovčane je matirao u kupu), Crvena zvezda, Radnički, Mačva, Proleter i Čukarički. Navijači Partizana bi se nadovezali: za sada...

Velika stvar: fudbaler rođen 10. novembra 1994. u Komonu, za razliku od mnogih golgetera, nije sebičan, tako – u prvenstvu je upisao osam asistencija. Malo li je?!

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano ima i osam asistencija pored golova

Podvig još više dobija na značaju uz podatak da Takuma nije klasičan napadač: „bogomdan” je po krilu (i levom i desnom), međutim, šef struke Parnog valjka pronašao mu je žicu – neretko, kad snimi „promaju” u rivalovoj odbrani, samo ga posavetuje: „Prebaci se u sredinu”.

Epilog: filigranska proigravanja nadahnutih saigrača (a, ima ih) iz dubine pretočena u matiranje golmana, karakterističan osmeh i imitiranje ljubimca iz životinjskog carstva.

Još nešto, Takuma Asano ispisuje najefikasniju sezonu karijeru, na primer: u Hirošimi je najviše „dogurao”do devet (2015), u Štutgartu samo do četiri pogotka (2016/17), s napomenom: isto kao u Nemačkoj imao je i lane u Partizanu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading