MIJAT ODUŠEVLJEN NOVIM "ORLOVIMA": Na Piksija ne može da se vrši pritisak, Srbija na dobrom putu za SP u Kataru!

Autor: Republika

Sport

31.03.2021

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Mijatović oduševljen je kako je u prve tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izgledala Piksijeva Srbija.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Nekadašnji as Partizana i Real Madrida, koji je sa Draganom Stojkovićem Piksijem igrao u reprezentaciji Jugoslavije, izneo je niz pohvala na račun "orlova". Predrag Mijatović smatra da Srbija, posle sedam bodova iz prve tri utaimice, ima velike šanse da se nađe na Mundijalu u Kataru naredne godine.

 

- Svaka promena selektora ili trenera utiče na igrače da još više rade. Svaki igrač želi da pokaže i dokaže da još više vredi, da može da doprinese reprezentaciji. Lepo je bilo gledati Srbiju u ove tri utakmice, utisci su fenomenalni. Postoji velika šansa da se to završi na pravi način - plasmanom u Katar. Reprezentacija Srbije je imala dobre rezultate i sa Muslinom, plasirala se na turnir, mada igra možda nekada nije bila kakvu smo svi očekivali. Međutim, rezultat u fudbalu je najvažniji. Vidim da je Piksi na tom putu. Dugo se znamo, privatno se družimo, prava stvar je ovo što radi. Razumem da treba biti euforičan i uživati, ali kvalifikacije su tek počele. Nema autsajdera. Treba biti obazriv i ići dalje ka cilju - rekao je za TV Prva Predrag Mijatović.

Legendarni napadač tvrdi da je Piksi svestan da je na samom početku i da ništa još nije urađeno.

- Mi imamo takav mentalitet, euforičan. Posle nekoliko utakmica smo na Mundijalu, i to u polufinalu. To ne mora da bude loše. Može da bude pozitivno. Ali treba kontrolisati euforiju. Dragan Stojković je svestan tih stvari. Napravio je sjajnu karijeru, ima dobre momke i odličnu grupu. Međutim, zna on da tek treba napraviti dobre stvari i da treba popravljati pojedine segmente. Jer imali smo prvo poluvreme protiv Irske, prvo poluvreme protiv Portugalije. Te stvari treba korigovati. Veliki sam optimista - istakao je čuveni Mijat.

Mnogi su na prvu loptu rekli Draganu Stojkoviću da mu posao selektora Srbije nije potreban.

- Ne znam ko su prijatelji koji su tako nešto mogli da ga posavetuju. On je ambiciozan, njemu su potrebne stvari kojih se drugi plaše. Pokazao je to, jer je došao u komplikovanom trenutku. On zna šta i koliko hoće, zna da od igrača izvuče maksimum. Dugo ne živim u Srbiji i ne znam da li je bilo pritiska na selektore u prethodonm periodu. Siguran sam da se to neće dešavati dok je Dragan Stojković selektor. On ima jak personaliti, zna da razgovara sa igračima i na njega niko neće uticati. Znam o čemu pričam, jer poznajem Piksija jako dobro. Znam ga kao čoveka i trenera - poručio je Mijatović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading