(FOTO) SA JUGA DIREKTNO U ISTORIJU: Nekada je "Mitrogol" sanjao o uspehu, A SADA JE NAJBOLJI STRELAC SRBIJE IKADA!

Autor:

Sport

28.03.2021

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović prošao je dugačko i teško putovanje na putu ka istorijskom uspehu koji je ostavrio pogotkom protvi Portugala.

RepublikaFoto: Starsport
"Mitrogol" u dresu Partizana

Nije mala stvar, 39 golova. Mitrović je ušao u istoriju, tako što je najbolji strelac ikada u nacionalnom dresu.

On je, podsetimo, kada je Srbija osvojila šampionat Evrope za igrače do 19 godina, 2013. debitovao i za "A" selekciju.

Bio je najbolji igrač završnog turnira, pa je kao nagrada stigao poziv i debi kod Siniše Mihajlovića u utakmici sa Belgijom. Igrao je 69 minuta, dobio žuti karton, da bi u septembru u onom čuvenom meču protiv Hrvata dao svoj prvi gol za "Orlove". Posle je čekao dve godine, postigao je u 100. meču za Srbiju od kada je nezavisna država, pogodak u Bordou u duelu sa Francuzima.

Od tada su se ređali golovi, u godini Mundijala dao je 12 na 13 mečeva, ove tri na dve utakmice, pre dve godine, 11 u 9 mečeva. Nema sumnje, napadač kakvog nikada nismo u ovoj deceniji, pa iako ove sezone ne dobija pravu šansu u Fulamu, on je pravi kada obuče dres "Orlova".

39 golova na 63 utakmice dovoljne su bile da prestigne Bobeka, pa je sada usamljen na vrhu spiska najboljih strelaca u istoriji Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Slika se pojavila sinoć na društvenim mrežama, neki su je videli ranije, navijačima Partizana će biti drago ovo da vide, neki i da se podsete, kada je Aleksandar Mitrović kao klinac pre desetak godina bodrio svoj Partizan sa tribina stadiona u rodnom Smederevu.

"Mitrogole", hvala ti na svemu, i radujemo se novim golovima i uspesima sjajnog srpskog špica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading