ODAZVAO SE I HEROJ SA GOL-LINIJE: Jedan Mitrović ruši rekorde, a drugi - SPAŠAVA "ORLOVE"!

Autor:

Sport

28.03.2021

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Mitrović bio je heroj Srbije u poslednjim sekundama meča sa Portugalom, kada je ne jednom, već dva puta osujetio protivnike u pogađanju prazne mreže posle greške Dmitrovića. Svoj zadatak odradio je na najvišem nivou, ali kakvi su utisci sjajnog štopera posle drame u Beogradu?

 

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar i Stefan Mitrović

Možda je lopta prešla gol liniju, možda i nije, ali je to potpuno nebitno. Holandski arbitri doneli su svoju odluku, Stefan Mitrović herojski se postavio kao poslednja linija odbrane, pa su "Orlovi" protiv "Navigatora" izvukli 2:2.

Ne bih izdvajao nikoga individualno. Pokazali smo protiv šampiona Evrope, protiv osvajača Lige nacija, da možemo da odigramo ravnopravno. Primili smo naivno ta dva gola, ali smo pokazali da smo najjači kad je najteže. Stvarno sam ponosan na sve. Želim da čestitam Mitru na rekordu, momku koji je dao najviše ovoj generaciji", rekao je Mitrović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sporni momenat kada je Dmitrović napravio skoro fatalnu grešku

Prezimenjak mu Aleksandar je inače prestigao Stjepana Bobeka po broju golova za nacionalnu selekciju, pa je sada najbolji strelac u istoriji naše države. 

Nikada prikladniji nije bio njegov nadimak, "Mitrogol", pošto je na svega 63 utakmice postigao čak 39 golova u najdražem dresu.

Stefan i njegovi drugovi iz odbrane, nažalost, nisu obarali rekorde, već su većinu utakmice izgledali nekordinisano.

- Uvek su oči uprte na nas pozadi, ali mislim da treba da igramo kao tim. Cela ekipa igra odbranu. Naravno, kao što je rekao mister, treba još poraditi na svemu, tek ćemo ispravljati greške - iskren je u analizi štoper Strazbura.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentacija Srbije

Šta Mitrović očekuje od meča sa Azerbejdžanom? 

- Ekipa koja bude uzimala bodove na takvim utakmicama biće u prednosti. Ne smemo da uprskamo ova dva rezultata. Moramo da odemo tamo mirne glave i da pokažemo da smo favorit, kao što piše na papiru, ali papir ne donosi pobedu. Moramo da izađemo kao danas, hrabro i da idemo na pobedu - zaključio je Stefan Mitrović u razogovoru sa "Mozzartsportom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mitrović u razgovoru sa sudijom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading