SRBIJA JE SINOĆ GUGLALA NJENO IME: Ko je ZGODNA PLAVUŠA koja je poništila Milanu dva gola!

Autor:

Sport

19.02.2021

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećom, VAR nije bio glavni akter meča između Crvene zvezde i Milana, ali je odigrao veliku ulogu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bibijana Štajnhaus

Šta bi bilo da su "rosoneri" već posle manje od 20 minuta igre vodili sa 2:0, o tome nema potrebe razmatrati, pošto smo na "Marakani" videli intervenciju VAR tehnoligije koja je crveno-belima na kraju donela zlata vredan remi.

Zvezda je zbog pogotka Milana Pavkova u 93. minutu ostala neporažena, a čini se da ništa od toga ne bi bilo da intervencijom iz VAR sobe Milanu sasvim opravdano nisu poništena dva gola, u uvodnoj fazi meča.

A u VAR sobi sedela je žena, fudbalski sudija iz Nemačke.

U pitanju je Bibijana Štajnhaus koja je  ušla u istoriju 2017, kada je zvukom pištaljke označila početak utakmice Bundeslige između Herte iz Berlina i Verdera iz Bremena (1:1) i tako postala prva žena sudija utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva u Evropi.

Bibijana inače po profesiji policajka je 2017. izabrana među 24 arbitra nemačkog elitnog društva.

Policajka iz Hanovera je bila arbitar na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019, a šest puta je izabrana "Sudiju godine" u Nemačkoj, a po tri puta je delila pravdu na mečevima ženskog Mundijala i šampionatima Evrope.

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020, ali ju je UEFA angažovala da bude deo VAR timova, što je sada bila i na Marakani, a njeno ime "Delije" nikada neće zaboraviti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading