TRESE SE SRBIJA ZBOG BIVŠEG SELEKTORA: Tumbakovićevo PISMO savezu podiglo VELIKU PRAŠINU!

Autor:

Sport

01.02.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni detalji.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši selektor Srbije Ljubiša Tumbaković

Bivši selektor Srbije Ljubiša Tumbaković podneo je detaljan izveštaj o radu Fudbalskom savezu Srbije, a "Sportklub" ekskluzivno otkriva šta u njemu stoji.

"Tumba" je svoje "izlaganje" počeo generalnom ocenom.

Organizovao sam susrete i upoznao lično pojedine igrače sa mojim očekivanjima, zahtevima i principima rada, ali i sa igračima koji iz raznih razloga nisu imali adekvatan odnos prema nacionalnom timu (Milivojević, Matić, Nastasić, Nikola Maksimović…) - naveo je Tumbaković, a zatim nastavio:

RepublikaFoto: Starsport
Rekao "ne" Tumbakoviću - Nemanja Matić

- Jedan od nedostataka, po mom mišljenju, odnosio se na samo jedan formiran način igre. Reprezentacije našeg nivoa imaju najmanje dva modela igre – ofanzivnije i defanzivnije orijentacije.

Osmišljavanje stila igre, iz ugla novog stručnog štaba, pozdrazumevala je konkretne smernice.

Posle pregleda utakmica sa Nemačkom, Portugalom, Ukrajinom i Litvanijom, definisao sam da je neophodno direktnim fudbalom nastaviti kvalifikacioni ciklus. Reprezentacija Srbije je u prethodnom periodu najviše golova postizala iz organizacije kontranapada i zahvaljujući individualnim karakteristikama pojedinih igrača – Ljajić, Tadić, Mitrović…

Bivši strateg Partizana se dotakao i problema sa kojima se suočavao tokom trenažnog procesa.

U toku trenažnog procesa nailazio sam na manje probleme sa narušavanjem fudbalske discipline, koji su mogli da naruše radni i takmičarski ambijent. Te probleme rešavao sam na različite načine – nepozivanjem pojedinih fudbalera, individualnim razgovorima, grupnim sastancima, postavljanjem jasnih zahteva za režimom života na okupljanjima i porukama preko medija. Smatrao sam bitnim da igrači i svi iz stručnog štaba budu svesni značaja i razumevanja medija za stvaranje neophodnog takmičarskog ambijenta. Na ovom planu igrači su pokazali visok nivo profesionalnosti za vrhunski fudbal.

Bivši selektor je podvukao i kvalitet tandema Tadić/Mitrović.

Utakmica u koju su naši igrači ušli veoma motivisani. Tandem Tadić-Mitrović još jednom je pokazao veštinu i moć. Tokom cele utakmice su sarađivali tako da je bilo zaista taktički veoma interesantno videti njihova rešenja u igri - dodaje se u delu pisma Ljubiše Tumbakovića.

RepublikaFoto: Starsport
Mitrović i Tadić u dresu Srbije

Podsetimo, Srbija je u potrazi za novim kormilarom, a glavni kandidati su Dragan Stojković Piksi, Savo Milošević i Vladan Milojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading