Zvezdin rival u Ligi Evrope KRIJE TAJNO ORUŽIJE pred okršaj sa šampionom Srbije!

Autor:

Sport

24.12.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošla je tačno jedna godina od kada je Stefano Pioli preuzeo Milan. On je doveden posle brutalnog poraza od 5:0 protiv Atalante, a od tada italijanski stručnjak pretvorio je "rosonere" u mašinu koja trenutno zauzima prvo mesto u Seriji A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefano Pioli u zagrljaju sa Zlatanom Ibrahimovićem

Luda 2020. godina nije donela mnogo toga lepog celom svetu, ali Milanu je bila najlepša od prethodnih desetak. Rosoneri su osvojili najviše bodova u Seriji A, pa posle 14 kola ove sezone imaju duplo više bodova nego lane. Idu na zimski odmor kao iznenađujući lideri prvenstva koje niko nije očekivao na tom mestu, što Piolija posebno raduje.

- Hteo sam da ih okupim i da im svima poželim srećne praznike jer znam da će odmah posle meča da odjure kod svojih porodica. Uvek idemo na pobedu, večeras smo uspeli i jako sam srećan i ponosan zbog toga. Ovi momci rade neverovatan posao - rekao je Pioli posle poslednjeg meča u polu-sezoni.

Potom se klubu zahvalio na poverenju.

- Klub zaslužuje pohvale za 2020. godinu. Pomaže nam na sve moguće načine. Dali su mi na raspolaganje jake i mlade fudbalere. Svi su svesni kvaliteta koji posedujemo i očekujem da tako bude i u 2021. godini. Nismo savršeni, postoje mnoge stvari koje mogu da se poprave. Normalno je da ne možemo uvek da dominiramo. Kada je takav slučaj, onda treba da budemo kompaktni i da patimo zajedno. Odigrali smo veliki broj utakmica i nadam se da će se povređeni igrači uskoro vratiti. Teško je bilo rotirati ali ovi momci imaju dušu - dodao je on.

Pioli sa Sinišom Mihajlovićem

O pojačanjima Milana piše se svaki dan, pomenut je svako od Papua Gomeza do Luke Jovića, ali Pioli svoje karte ne otkriva tako lako.

- Ako bude prilike za to, pokušaćemo da unapredimo tim. Ja sam srećan sa ekipom koju trenutno imamo. Samo da zadržimo istu strast i odlučnost. Mnogi naši mladi igrači mogu još da napreduju. Ostvarili smo ciljeve za ovu godinu. Prvi smo na tabeli. U nama gori vatra koju sada treba zadržati - zaključio je Stefano Pioli.

U skorijoj fudbalskoj istoriji Milana nije postojao gori trenutak da se Zvezda sa njima sretne u Ligi Evrope, ali šta je tu je.

 

Skloni su crveno-beli igranju na nivou protivnika, kao što su uradili na onom famoznom susretu sa Liverpulom, pa ako takav bude slučaj, ništa neće zaustaviti četu Dejana Stankovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading