Može li bolje od ovoga? Crveno-beli planiraju "krađu" momka koji je dao 19 golova i 24 asistencije, ali ko je u stvari Filip Sinkernagel?

Autor:

Sport

23.12.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optimistični su na Marakani povodom pojačanja pred nastavak sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Sinkernagel sa Erlingom Holandom

Lepa je stvar pripremati se za proleće u Evropi, kao što najbolje znaju čelnici Crvene zvezde.

Novca ima, možda ne na pretek, ali ima, imena na tržištu sve je više, pa crveno-beli ne čase časa u potrazi za "onim pravim".

Aksel Bakajoko već je stigao u klub iz Intera, ambicije u odbrani još su veće, ali jedan momak među svim tim opcijama iskače sa strane. 

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Bakajoko je već potpisao za Zvezdu, pa se sada crveno-beli okreću Sinkernagelu

Pokušaće Zvezda da dovede i Dragovića,i Duška Tošića, ali bi čovek koji ima najveći uticaj na nastavak sezone mogao da bude Filip Sinkernagel.

Ovom 26-godišnjem Dancu agent je Pini Zahavi, Bodo Glimtu u Norveškoj doneo je prvu titulu u istoriji, pa je došlo vreme da se oproba i na kontinentalnim takmičenjima. 

 

 

Bodo ne samo da je uzeo prvu titulu, već je bio nerealnih 19 bodova ispred drugoplasiranog Moldea.

Super je sve to, ali kako je igrao Sinkernagel?

Pa, spektakularno, ako nas pitate. Nije samo dao 19 golova, već je još i namestio 24, pa "Delije" već mogu da počnu da se raduju povećanoj efikasnosti ukoliko zaista potpiše za klub iz Ljutice Bogdana.

Nije zabušavao Filip, pa je do sada u karijeri već ostvario 51 gol i 50 asistencija, što nije promaklo ni bivšem fudbaleru Zvezde, sada treneru u Norveškoj, Nikoli Trajkoviću.

- Neverovatna sezona je iza njega. Gledao sam ga u pet-šest utakmica i naravno da sam ga odmah zapazio. Koliko znam, još na polusezoni su se neki Italijani interesovali za njega, a evo pročitao sam kod vas na sajtu da su to bili Fiorentina i Atalanta. Stvarno je ozbiljan igrač, što pokazuje i sjajna statistika - istakao je Trajković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sinkernagel sa Norveškom pred meč sa Srbijom

Sinkernagel igra poziciju desnog krila, ali, kako tvrdi Trajković, njega to ne sprečava da bude na pravom mestu u pravom trenutku većinu vremena, pa na terenu uživa potpunu slobodu da se kreće gde misli da je najbolje, nešto poput Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija.

- Nije tipično krilo. Ume da napravi višak između linija protivničke odbrane, veoma je jak na lopti, tehnički školovan i ima odličan prekid i realizaciju. Ne znam kakvi su Dekijevi (Dejan Stanković, op.aut.) planovi, ali sigurno je da se radi o momku koji bi bio veliko pojačanje. Zvezda je tražila efikasnog igrača tokom sezone, dosta menjala i njegov broj golova sigurno bi mnogo značio. Samo, pitanje je da li Zvezda može da ispuni njegove finansijske uslove posle fantastične sezone koju ima - dodao je Trajković.

 

 

 

Ako sjajnu formu nastavi u Zvezdi, sve oči biće uprte na njega protiv Milana, pa bi letećim startom mogao da se večno ureže u srca "Delija". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading