NEZAPAMĆENO, I "GROBARI" SE RADUJU! Zvezda igra i za Partizan!

Autor:

Sport

28.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog odličnih igara kluba s Marakane u ovoj i prethodne tri sezone Superliga na korak do 15. mesta na UEFA rang-listi, pa bi u sezoni 2023/24. mogla da ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Crvene zvezde nakon pobede nad Gentom (0:2)

Zahvaljujući fenomenalnim izdanjima fudbalera Crvene zvezde u aktuelnoj, ali i prethodne tri godine u Evropi, Srbija bi od sezone 2023/24. mogla da ima dva predstavnika u kvalifikacijama u Ligi šampiona! Sve ovo ne bi bilo moguće da Vladan Milojević plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope i dva učešća u Ligi šampiona nije udario temelje na kojima je Dejan Stanković u aktuelnoj sezoni čak i nadmašio prvu godinu svog prethodnika. Trijumfom u Gentu u četvrtom kolu Lige Evrope (2:0) Zvezda je došla u poziciju da je samo naučna fantastika može sprečiti da se ne plasira u nokaut fazu.

Tako je Superliga Srbije došla na korak do čarobne margine od 15. mesta na UEFA rang-listi liga, a ovaj rezultat treba da slave i komšije u Humskoj jer će Partizan, uz dužno poštovanje ostalim klubovima, biti najveći favorit da zauzme to drugo mesto u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

POTREBNA PODRŠKA

Ispred Srbije, koja je trenutno na 16. poziciji, jesu Kipar i Danska, čiji su predstavnici i dalje u igri za bodove u evropskim takmičenjima i treba obratiti pažnju i na njihove rezultate do kraja takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Jasno je da Crvena zvezda ne može sve sama da uradi, ali i njeni rezultati Srbiji daju više od 60 odsto osvojenih bodova od trenutnog koeficijenta i ukoliko bi ponovila uspeh, kao ove sezone, san postaje java!

Ipak, potrebna joj je podrška i ona bi bila idealna da se dogodi naredne sezone u Evropi, gde će naši klubovi morati da nadoknade samo 2.875 bodova, a za to je potrebno da ne bude brukanja i ispadanja od poluprofesionalnih timova.

Ukoliko sve prođe odlično, naša zemlja bi, pored dva učesnika u elitnom takmičenju, imala i jednog predstavnika u Ligi Evrope, kao i dva u novoj UEFA Konferencijskoj ligi. To znači, da će šampion Srbije kvalifikacije za LŠ počinjati od plej-ofa, dok bi viceprvak igrao od drugog kola, naravno, kao nosilac.

HRVATI PALI

Veliki trenutak bi to bio za srpski fudbal ukoliko bismo mogli da gledamo čak pet predstavnika u kvalifikacijama za tri UEFA takmičenja, ali kada dođeš do nekog cilja i popneš se na vrh, potrebno je ostati na tom vrhu. Naravno, ovo nije sam vrh evropskog fudbala, ali za naše klubove to je ogromna stvar, ali i teško breme.

Uvek se možeš vratiti, biće sve teže zadržati koeficijent jer opšte je poznato da srpskim klubovima baš i ne ide kada su pod pritiskom. Najbolji primer su komšije iz Hrvatske, koje su ove sezone imale pet predstavnika, a sada sve brže i brže padaju na listi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading