(VIDEO) ZVEZDA PREŽIVELA GENT: Majstorije Kataija i Kange, Borjan HEROJ! Crveno-beli na korak od evropskog proleća!

Autor:

Sport

05.11.2020

18:50 >> 21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli na blog uživo našeg portala na kome možete pratiti detalje sa utakmice Crvena zvezda - Gent u trećoj rundi grupne faze Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Ben u duelu sa igračima Genta

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su belgijski Gent sa 2:1 (1:1) u 3. kolu grupe L Lige Evrope na stadionu "Rajko Mitić".

Golove za crveno-bele postigli su Gelor Kanga u 12. i Aleksandar Katai u 59.minutu, dok je strelac za goste bio kapiten Ođiđi-Ofoe nakon pola časa igre.

U završnih pola časa igre viđena je velika ofanziva Belgijanaca, ali je golman srpskog šampiona Milan Borjan u nekoliko navrata činio čuda i pomogao je svom timu da dođe do ključna tri boda ove jeseni u grupnoj fazi Lige Evrope.

Možda i najlepši momenat na suertu viđen je kada je Katai perfektno izveo "slobodnjak" u bliži ugao i od stative zatresao mrežu Genta.

Crvenoj zvezdi ide na ruku i ubedljiv trijumf Hofenhajma nad Slovanom (5:0). pa je naš predstavnik posle tri runde usamljen na drugom mestu grupe L sa šest poena. U narednom kolu, rival je isti, samo što se susret igra u Belgiji.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Kraj meča, Crvena zvezda je savladala Gent sa 2:1

90+7.minut - Kraj utakmice.

90+5.minut - Žuti karton za Gobeljića.

90+3.minut - Borjan je odbranio stpostotnu šansu Bukariju!

90.minut - Ulaze Spiridonović i Nikolić, umesto Kataija i Bena. Igraće se još pet minuta u sudijskoj nadoknadi.

85.minut - I Katai je dobio žuti karton.

83.minut - Pokušaće klub iz Ljutice Bogdana da sačuva svoj gol u finišu. Umesto Kange u igri je Radovan Pankov.

81.minut - Klejdinst je ušao u igru umesto strelca izjednačujućeg pogotka u kapitena belgijskog predstavnika.

80. minut - Sve žešći ataci Genta, Borjan je u dva navrata paradama spašavao gol Crvene zvezde, a potom se i povredio.

78.minut - Ođiđi-Ofoe je žestoko startovao na Milana Gajića, ali je prošao bez žutog kartona.

76.minut - Kums je zamenio Ovusua, posle lošeg šuta Mohamadija.

73.minut - Katai je probao lobom sa nekih 20 metara, ali preko gola.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdina "desetka" Aleksandar Katai

70.minut - Jaremčuk je bio na nekih desetak minuta, ali je Milunović odlično ušao u blok.

65.minut - Marko Gobeljić je pogodio stativu, doduše malo iskosa, nakon loše procene golmana Belgijanaca!

63.minut - Prve izmene na obe strane. U redovima gostiju Nijangbo je zamenio Botaku, dok je umesto Ivanića ušao Njegoš Petrović.

59.minut - GOOOOL! Fenomenalan udarac Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca. Lopta se od stative odbila u mrežu Belgijanaca! Crveno-beli dolaze do zasluženog vođstva (2:1).

58.minut - Teško se stvaraju prilike u drugom delu utakmice na stadionu "Rajko Mitić". Ivanić je pucao neprecizno sa distance, a potom je Zvezda dobila slobodan udarac iz obećavajuće pozicije.

53.minut - Falčineli je šutirao, ali je lopta pogodila Bena i otišla van okvira gola koji brani Kosemans.

52.minut - Prvi pokušaj domaćih u drugom delu, Ivanić je uputio loptu pred gol, ali su gosti inrvenisali i otklonili opasnost.

48.minut - I Bukari je zaradio javnu opomenu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa terena stadiona "Rajko Mitić"

46.minut - Glavni arbitar dao je znak za početak drugog dela utakmice. Treneri se nisu odlučili da menjaju tokom velikog odmora, a sjajna vest stiže za srpski tim iz Nemačke, gde Hofenhajma na poluvremenu vodi rezultatom 2:0 protiv Slovana iz Libereca.

Kraj 1. poluvremena, Crvena zvezda - Gent 1:1!

45+1.minut - Igraće se još jedan minut sudijske nadoknade. Žuti karton dobio je i Nemanja Milunović.

45.minut - "Požuteo" je i Seku Sanogo.

44.minut - Dve odlične prilike na obe strane. Prvo je Botaka uputio udarac preko gola, nakon greške Milunovića, a već u narednom napadu Kanga je proigrao Kataija, koji je uzdrmao prečku gostiju.

43.minut - Falčineli se požalio na povredu posle duela sa Ovusuom, ali će Italijan nastaviti utakmicu.

37.minut - Ogromna prilika za Jaremčuka! Ukrajinac je precizno pucao, ali je Borjan sjajnom intrvencijom sačuvao gol crveno-belih.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

31.minut - GOOOOL! Uz dosta sreće gosti su stigli do izjednačenja. Vezista Genta Ođiđi-Ofoe je šutirao, lopta je zakačila čak dvojicu igrača domaće ekipe i prevarila Borjana - 1:1!

30.minut - Na isteku pola časa igre prekinut je obećavajući napad Zvezde, zbog ofsajda u kome se našao Dijego Falčineli.

RepublikaFoto: Starsport
Pokušaj Kataija pored Mareha

24.minut - Žuti karton je zaradio Mohamadi.

23.minut - Nova lepa akcija domaćih. Falčineli je propustio loptu koja je došla do Mirka Ivanića, ali je on pucao pored gola.

22.minut - Velika šansa za domaće da dupliraju prednost. Kombinovali su Ben i Kanga, a Gabonac je pasom u prostor sa golom spojio Gajića, koji je izblokiran. Nakon kornera, Kanga je prejako šutirao, crveno-beli čuvaju minimalnu prednost.

RepublikaFoto: Starsport
Radost fudbalera Crvene zvezde posle vodećeg pogotka Gelora Kange

17.minut - Nešto mirniji period igre nakon vodećeg gola aktuelnog srpskog prvaka. Gent je preuzeo inicijativu, a Zvezda čeka šansu iz kontranapada.

12.minut - GOOOOL! Gobeljić je ubacio sa levog boka, lopta nije stigla do Bena, ali ju je sjajno "poklopio" Kanga i doveo Zvezdu u vođstvo - 1:0!

11.minut - Krilni napadač sa Komora El Fardu Ben ponovo je pokušao, ovoga puta nepreciznim udarcem iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara od gola belgijskog sastava.

8.minut - Gent je imao ogromnu šansu iz kontranapada. Bukari se spetljao u završnici, iako je nakon kontranapada imao lepu situaciju pred golom Borjana. Potom je šutirao i napadač Jaremčuk, ali pravo u golmana crveno-belih.

5.minut - Oštru loptu iz kornera uputio je Gelor Kanga, lopta je išla direktno ka golu gostiju, ali je završila van okvira.

3.minut - Ofanzivan početak crveno-belih, pokušali su Falčineli, pa Ben, međutim obojica su izblokirani.

1.minut - Počela je utakmica.

1.poluvreme

 

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tekst potpisa
RepublikaFoto: Srpski telegraf
Koreografija "Delija"

 

 

 

 

 

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Falčineli. Klupa: Popović, Pankov, Pavkov, Boaći, Petrović, Simić, Nikolić, Gavrić, Eraković, Spiridonović, Vukanović, Krstović.
Gent: Kosemans - Kastro Montes, Mareh, Hanče Olsen, Mohamadi - Ovusu, Dorš - Bukari, Ođiđi-Ofoe, Botaka - Jaremčuk. Klupa: Johmans, Vanden Bore, Bezus, Niangbo, Samo, Kums, Nurio Fortuna, Plastun, Klajdinst, Arslanagić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading